Setari Cookie-uri

Cum sa cureti blaturile si pardoseala din marmura

Marmura este un material foarte elegant si este adesea folosit in bucatarie, sub forma de blat sau ca finisaj pentru pardoseala. Putina lume stie, insa, ca aceasta este destul de pretentioasa si are nevoie de ingrijiri speciale.

Marmura este un material foarte elegant si este adesea folosit in bucatarie, sub forma de blat sau ca finisaj pentru pardoseala. Putina lume stie, insa, ca aceasta este destul de pretentioasa si are nevoie de ingrijiri speciale.

Un prim lucru pe care trebuie sa il stii despre blaturile din marmura este faptul ca trebuie sa eviti patarea lor cu substante acide, care le dauneaza. Alcoolul, sucul de lamaie, sosul de rosii sunt doar cateva exemple de produse care, daca nu sunt sterse imediat de pe suprafata blatului, ataca marmura, lasand urme vizibile in timp. Tocmai din acest motiv este recomandabil sa nu cureti blatul de bucatarie cu otet, lamaie sau alte produse acide, ci cu apa calduta amestecata cu un detergent bland. Foloseste o carpa sau un burete moale, care sa nu zgarie blatul.

Curatare marmura
In cazul petelor de grasime, curata marmura cu un detergent lichid sau amoniac. De petele provenite de la cafea, ceai, diverse produse alimentare si de fructe poti scapa daca le stergi cu o carpa inmuiata intr-un amestec de apa oxigenata 12% si cateva picaturi de amoniac, in vreme ce acelea de vopsea pot fi indepartate cu diluant.

Citește și:

Pentru rezultate cat mai bune, umezeste suprafata blatului si presara pudra pentru lustruit. Lustruieste zonele afectate cu o carpa moale, in miscari circulare, pana cand dispar semnele si petele. Acest lucru este util si in cazul in care marmura este zgariata si doresti sa scapi de urme.

Daca pardoseala din locuinta ta este din marmura, specialistii recomanda sa o cureti in mod constant. Foloseste detergenti lichizi de vase, usori, care nu contin fosfati. Produsele de curatenie care nu contin sapun te vor ajuta sa minimizezi aparitia urmelor. Dupa ce ai spalat pardoseala din marmura, clateste cu apa curata, iar apoi usuca cu ajutorul unei carpe uscate. La fel ca in cazul blaturilor de bucatarie, ai grija la produsele pe baza de acizi. Pentru ca marmura sa nu se zgarie, ai grija atunci cand muti mobila sau cand aspiri.

Foto: Walls and Floors Ltd via Pressloft

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
14 Septembrie 2015
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.