Setari Cookie-uri

5 pasi importanti pentru a obtine un decor scandinav

Fiind un echilibru intre simplitate, natural si o paleta cromatica minimala, stilul scandinav este unul chic si usor de adaptat. In doar cativa pasi, iti poti transforma locuinta intr-un scandinava.

Fiind un echilibru intre simplitate, natural si o paleta cromatica minimala, stilul scandinav este unul chic si usor de adaptat. In doar cativa pasi, iti poti transforma locuinta intr-un scandinava.

Primul pas pe care trebuie sa il faci atunci cand amenajezi un spatiu in stilul scandinav este sa alegi o pardoseala din lemn, intr-o nuanta pala. Cea alba este cel mai des intalnita. Sfat: incearca sa vopsesti parchetul vechi cu alb, pentru a obtine un aspect usor nefinisat, spre rustic, specific stilului scandinav. Un avantaj al pardoselii albe este faptul ca va face incaperile sa fie foarte luminoase.

Stilul scandinav
Corpurile de iluminat pot schimba modul in care percepem o incapere, iar in interioarele scandinave se pune foarte mare accent pe acest aspect. Se utilizeaza cu precadere corpurile de tip suspensie, amplasate la inaltimi mici, care creeaza o atmosfera calduroasa si intima, in acelasi timp. Astfel, corpurile suspendate au rolul de a marca o anumita zona, fie ca este vorba de o masa de dining sau masuta de cafea.

Citește și:

Textilele monocrome sunt nelipsite din interioarele scandinave. Tesaturile in combinatia alb-negru sunt predominante in amenajarile de inspiratie nordica si pot fi utilizate in diferite moduri, fie ca este vorba de perne decorative, pleduri, canapele, draperii sau covoare. Mai mult, cu ajutorul lor poti crea un punct focal intr-o incapere. Motivele geometrice sunt cele mai des utilizate.

Stilul scandinav
Pieile si blanurile de animale confera o nota calduroasa si primitoare intr-un spatiu, iar intr-unul de factura scandinava acestea reusesc sa "incalzeasca" schema monocromatica. Acestea sunt perfecte pentru a le folosi sub forma de covoare, ele putand sa tempereze chiar si cele mai reci si minimaliste incaperi. De asemenea, poti folosi o cuvertura sau un pled cu aspect de blana de animale sau perne decorative din asemenea materiale.

Citește și:

Alege piese de mobilier iconice. Daca vrei sa surprinzi in totalitate atmosfera interioarelor scandinave, atunci iti recomandam sa achizitionezi cel putin o piesa de mobilier specifica, fie ca este vorba de un fotoliu sau un simplu scaun. Restul mobilierului trebuie sa fie modern si cat mai simplu, respectand paleta cromatica si ideea de natural.

Foto: norsu interiors via Pressloft

Vizionare placuta


Kudika
24 Iunie 2015
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.