Setari Cookie-uri

Cum si cat de des sa cureti covoarele

Covoarele murdare nu numai ca sunt inestetice, dar sunt si gazda perfecta pentru funingine, poluanti si microbi. Descopera cat de des trebuie sa cureti covoarele si care este metoda corecta.

Covoarele murdare nu numai ca sunt inestetice, dar sunt si gazda perfecta pentru funingine, poluanti si microbi. Aceste particule de murdarie, fara sa iti dai seama, ataca fibrele covoarelor, in momentul in care pasesti pe ele, ducand la deteriorarea lor. Descopera cat de des trebuie sa cureti covoarele si care este metoda corecta.


Aspira covoarele

Cea mai buna metoda de a mentine covoarele curate este sa le aspiri cat mai incet din fata in spate. Repeta acesti pasi o perioada cat mai indelungata. Cu cat aspiri mai mult timp covoarele, cu atat sunt mai mari sansele sa aspiri cat mai mult din particulele de mizerie. Intr-o locuinta de dimensiuni medii, este recomandabil sa aspiri de minimum doua ori pe saptamana.

Curatare profesionala

Curatare covoare
Daca iti doresti sa te bucuri de covoarele tale o perioada cat mai lunga, este important sa le cureti profesional cel putin o data pe an. Majoritatea producatorilor de covoare recomanda metoda de curatare cu aburi. Acestia din urma patrund adanc in fibre si ridica particulele de mizerie. De asemenea, inlatura si o mare parte din umezeala, covoarele uscandu-se, astfel, foarte repede.

Citește și:

Solutii de curatare DIY

Pe langa curatenia periodica, exista momente neprevazute, in care covoarele tale se pot murdari, in urma unor accidente. Cea mai la indemana metoda de a inlatura petele proaspat aparute este sa le freci cu putina apa si detergent de vase sau otet alb. In cazul in care detii un aspirator cu aburi, este suficient sa aplici acel amestec pe suprafata murdarita si apoi sa aspiri, avand in vedere, insa , sa nu torni multa solutie, ca sa nu apara mucegai.

Petele care provin de la sucurile de fructe, bauturile racoritoare sau lapte le poti inlatura amestecand apa calduta cu doua linguri de amoniac de uz casnic, frecand suprafata afectata si limpezind apoi cu apa curata. In cazul in care covorul s-a murdarit cu noroi, cel mai recomandabil este sa il lasi sa se usuce, dupa care sa il racai si sa il aspiri. Petele ramase le poti indeparta fie cu aspiratorul cu aburi, fie cu apa capda si detergent de vase.

Citește și:

Foto: CarpetVista.com via Pressloft

Vizionare placuta


Kudika
15 Iunie 2015
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.