Stiluri decorative si culori in tendinte

Stiluri decorative si culori in tendinte
Kudika
29 Octombrie 2014

Printre cele mai utilizate stiluri decorative in Europa gasim stilul contemporan, modern, minimalist si clasic. In ultimii ani, stilul clasic reinterpretat a avut o evolutie uimitoare, regasind in multe locuinte elemente din acest stil foarte elegant.

Stilul provensal

Stilul a carui denumire este dat chiar de zona din care provine, este un stil cald si primitor. Accentele loft sunt perfect integrate in interioare "cozy". Grinzile de lemn transversale, caramida sau piatra naturala aplicata pe pereti, semineele traditionale, lambriurile sunt cateva dintre elementele commune in stilul francez. Interioarele nu sunt foarte incarcate de mobilier de depozitare, insa se regasesc multe piese pentru sezut - canapele, fotolii confortabile, tabureti - care imbraca spatiul prin volume si cromatica.
Decoratiunile sunt foarte importante in definirea unui interior provansal. Vasele de cupru, cosurile, sfesnicele din fier forjat, ceramica, lenjeriile de pat colorate, tablouri, jardinierele cu levantica sunt esentiale in acest stil de design interior. Gama coloristica este bazata pe tonuri calde, pastelate, fara contraste puternice.

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.Setari Cookie-uri