Setari Cookie-uri

4 plante greu de omorat, care purifica aerul

In locuinta, exista mai multi factori care duc la poluarea aerului, mucegaiul si formaldehida fiind doar cateva exemple. Pentru a rezolva aceasta problema, achizitioneaza plante, care sa purifice aerul, dar care sunt si greu de omorat.

Conform studiilor specialistilor, aerul din interiorul cladirilor, fie ca este vorba de locuinte sau de birouri, este, de cele mai multe ori, mai poluat decat cel din exterior. Lucrurile din locuinta emit substante chimice care sunt toxice, formaldehida fiind un asemenea exemplu. Mucegaiul, polenul sau bacteriile sunt alti factori care contribuie la poluarea aerului. Pentru a rezolva aceasta problema, plantele sunt cea mai buna solutie. Cele pe care ti le prezentam nu numai ca purifica aerul, dar sunt si greu de omorat!

Crizanteme
In urma studiilor efectuate de cei de la NASA, crizantemele s-au dovedit a avea capacitati extraordinare de purificare a aerului. Pe langa faptul ca sunt extrem de accesibile si pot fi plantate atat in interior, cat si in exterior, crizantemele curata aerul, inlaturand formaldehida, amoniacul si benzenul.

Aloe Vera

Aceasta Plante pe care nu le poti omori - aloe vera planta nu ar trebui sa lipseasca din nicio locuinta, avand in vedere faptul ca poate fi folosita in mai multe scopuri. Cu siguranta, stii despre calitatile sale medicinale si despre capacitatea sa de a ameliora arsurile. Gelul de Aloe Vera intareste sistemul imunitar, are efecte antibiotice, antiseptice si antiinflamatorii si imbunatateste digestia. De asemenea, se foloseste la ingrijirea pielii, dar si ca dezinfectant. Pe langa acestea, insa, Aloe Vera nu numai ca este usor de crescut, ci si purifica aerul.

Citește și:

Dracaena
Dracaena inglobeaza peste 40 de soiuri si se ingrijeste extrem de usor. Desi prefera temperaturile medii, in jurul a 18-20 de grade Celsius, Dracaena rezista cu succes si la cele scazute, de 8-10 grade. Nu se expune in mod direct razelor solare si se inmulteste prin butasi. Trebuie sa ai o asemenea planta in locuinta ta, intrucat indeparteaza formaldehida, xilenul, benzenul si tricloretilena din aer.

Spathiphyllum
Spathiphyllum sau Crinul Pacii este o planta exotica, ce poate fi crescuta in locuinta. Este originara din zonele tropicale si infloreste primavara sau vara, in functie de specie. In timpul sezonului cald, Crinul Pacii se pastreaza la temperaturi cuprinse intre 20 si 25 de grade Celsius, in vreme ce iarna rezista la temperaturile de 14-15 grade Celsius. Daca in timpul verii tolereaza umbra si semiumbra, iarna prefera zonele mai insorite. De ce sa ai o asemenea planta in locuinta ta? Pentru ca , pe langa faptul ca are niste flori foarte frumoase, este si rezistenta si, prin urmare, este greu sa o omori. Mai mult de atat, Spathiphyllum are capacitati extraordinare de filtrare a aerului.

Citește și:

Descopera si ce plante poti creste in baie
Foto Aloe Vera - Sweetpea & Willow via Pressloft


Kudika
11 Martie 2015
Echipa Kudika
Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.