Setari Cookie-uri

10 lucruri de care trebuie sa scapi, pentru a avea o locuinta aerisita - Partea a II-a

Specialistii Feng Shui ne sfatuiesc ca, pentru a trai o viata echilibrata si armonioasa, locuinta sa fie mereu curata, ordonata si cat mai aerisita, lipsita de lucruri inutile. Descopera a doua parte a listei de lucruri de care trebuie sa scapi, pentru a avea o locuinta aerisita.

Specialistii Feng Shui ne sfatuiesc ca, pentru a trai o viata echilibrata si armonioasa, locuinta sa fie mereu curata, ordonata si cat mai aerisita, lipsita de lucruri inutile. Descopera prima parte a listei de lucruri de care trebuie sa scapi, pentru a avea o locuinta aerisita.

6. Obiecte electronice vechi
Curatenie locuinta
Obiectele electronice pe care nu le-ai mai folosit de mult timp trebuie sa dispara din locuinta ta. S-a dovedit faptul ca acestea ne afecteaza somnul, iar specialistii ne recomanda ca acestea sa lipseasca cu desavarsire din dormitor. Mai mult, cu cat sunt mai vechi, cu atat mai mult isi pierd performanta, iar spatiul pe care acestea il ocupa il poti folosi cu alt scop.

7. Accesorii decorative
Accesoriile decorative sunt, intr-adevar, cele care fac diferenta si care confera personalitate unui spatiu, insa, folosite in exces, acestea ocupa spatiul si incarca vizual incaperea. Daca aceste argumente nu sunt suficiente, pentru a te convinge sa renunti la decoratiunile stranse in timp, gandeste-te la timpul petrecut pentru a le sterge de praf. Ai nevoie de cateva obiecte impozante, care sa fie vedeta din locuinta si care sa o puna in valoare. Grupeaza-le in numar de 3 sau de 5, daca sunt de mici dimensiuni, si adauga accente de culoare. Vei putea observa ca mai putine accesorii decorative, dar impunatoare, au un efect mult mai puternic asupra spatiului, decat in cazul in care l-ai fi aglomerat cu multe accesorii.

8. Carti
Curatenie locuinta
Ai biblioteca plina de carti? Ofera-le cadou pe cele pe care le-ai citit deja si de care nu mai ai nevoie sau doneaza-le unei biblioteci. Sansele sa le recitesti sunt destul de mici, asadar este cazul sa iti eliberezi locuinta. Pe cele de care inca mai ai nevoie, insa, le poti depozita in cutii.

9. Obiecte desperecheate

Cand ne referim la obiecte desperecheate, acest lucru vizeaza atat sosetele, cat si lenjeria de pat, oalele ramase fara capac, capacele recipientelor din plastic si viceversa. Pentru a economisi spatiu, gandeste-te de cate lenjerii de pat si prosoape ai nevoie.

10. Cutii
Daca ai obiceiul de a pastra cutiile tuturor obiectelor pe care le cumperi, atunci este cazul sa scapi de el. Cutiile sunt, intr-adevar, un ajutor in depozitarea diferitelor obiecte, insa, pastrandu-le pe toate, tot ce faci este sa iti aglomerezi locuinta. Pastreaza-le numai pana cand expira garantia obiectelor respective, dupa care arunca-le.

Foto 1:
RED5 - Pressloft
Foto 2:
Go Modern Furniture - Pressloft

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
12 Februarie 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.