Setari Cookie-uri

10 lucruri de care trebuie sa scapi, pentru a avea o locuinta aerisita - Partea I

Specialistii Feng Shui ne sfatuiesc ca, pentru a trai o viata echilibrata si armonioasa, locuinta sa fie mereu curata, ordonata si cat mai aerisita, lipsita de lucruri inutile. Iata 10 lucruri de care trebuie sa scapi, daca iti doresti un camin aerisit.

La cumpana dintre ani, fiecare persoana isi stabileste o lista de rezolutii, pe care sa le indeplineasca in noul an. Ce ar trebui sa isi propuna toata lumea, insa, nu numai la sfarsitul anului, ci pe intregul sau parcurs, este sa fie organizata si sa renunte la obiectele nefolositoare. Specialistii Feng Shui ne sfatuiesc ca, pentru a trai o viata echilibrata si armonioasa, locuinta sa fie mereu curata, ordonata si cat mai aerisita, lipsita de lucruri inutile. Iata 10 lucruri de care trebuie sa scapi, daca iti doresti un camin aerisit.

1. Haine
Ordine locuinta
Primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa scapi de hainele pe care nu le-ai mai purtat de mult timp. Daca speri ca acestea sa revina in tendinte sau pur si simplu nu te poti desparti de ele, trebuie sa te gandesti la faptul ca ocupa spatiile de depozitare inutil si ca iti ingreuneaza si accesul la cele pe care le porti uzual. Cum le poti sorta? Este simplu: daca ai haine pe care nu le-ai mai purtat in ultimele 12-18 luni, atunci este cazul sa renunti la ele. Pentru a-ti usura decizia, gandeste-te ca exista persoane care au nevoie de ele.

2. Acte si bonuri

Este recomandabil sa pastrezi bonurile fiscale, pentru a te asigura ca, in caz de nevoie, le ai la indemana, insa este un pas mic pana la a strange toate hartiile inutile, doar pentru a nu arunca ceva important. Pastreaza numai chitantele si bonurile din ultimele luni si scapa de cele mai vechi; inainte de a le arunca, poti pastra o evidenta a lor, scanandu-le.

3. Materiale pentru birou
Biroul este locul in care, de obicei, se strang foarte multe lucruri inutile. Pixurile uscate, ambalajele si diversele recipiente goale sunt obiectele pe care trebuie sa le ai mereu in vedere si pe care trebuie sa le arunci.

4. Fa curat in bucatarie! Ordine locuinta
Camara si bucataria, alaturi de baie, ar trebui sa fie cele mai curate incaperi ale locuintei. Oricat de mare ar fi bucataria, niciodata nu avem suficient spatiu de depozitare, prin urmare, este cazul sa faci putina ordine. In primul rand, scapa de produsele alimentare expirate sau a caror data de expirare nu o cunosti. Mirodeniile sunt si ele vizate! In al doilea rand, gandeste-te de cate vase, tigai si oale chiar ai nevoie sau pe care le utilizezi cel mai des si renunta la celelalte.

5. Produse de curatenie
Dupa ce ai terminat cu bucataria, este cazul sa faci ordine in baie. Daca ai baia plina de multe produse de curatenie incepute, care iti ocupa spatiul, atunci trebuie sa te organizezi. Cumpara produse universale; in felul acesta, nu numai ca vei economisi bani, dar si spatiu.

Foto1: Aspace - Pressloft
Foto 2:
Ochre & Ocre - Pressloft

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
10 Februarie 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.