Setari Cookie-uri

De ce aspecte trebuie sa tii cont cand achizitionezi usi de interior

Usile de interior au atat rol functional, cat si estetic, motiv pentru care trebuie sa le acorzi mai multa atentie. Afla de ce aspecte trebuie sa tii cont atunci cand achizitionezi usi de interior.

Usile de interior, pe langa rolul functional foarte important de a delimita un spatiu si de a-l proteja fonic, dar si termic, indeplinesc si unul estetic. In momentul in care iti amenajezi locuinta, trebuie sa fii atenta, inca de la inceput, la toate detaliile, pentru ca rezultatul sa fie unul pe masura. Printre aceste detalii, se numara si usile de interior.

In primul rand, Usi de interior cand incepi procesul de amenajare, hotaraste-te asupra spatiilor pe care urmeaza sa le inchizi. In acest fel, vei putea sti cate usi vei avea de achizitionat si iti vei putea planifica bugetul. Trebuie sa ai in vedere faptul ca usile trebuie sa fie in consonanta cu intreaga amenajare, nu numai din punctul de vedere al stilului, cat si al materialului si al culorilor, asadar, dupa ce ai stabilit cum va arata locuinta ta, porneste in cautarea usilor potrivite.

Nu uita sa masori golurile, pentru a afla dimensiunile usilor de care ai nevoie. Nu trebuie sa iti faci griji ca nu ai masurat corect - cei de la firma de la care vei achizitiona usile de interior vor face noi masuratori, insa este necesar sa faci si tu acest lucru, pentru a putea verifica oferta disponibila pe piata.

Urmatorul pas pe care trebuie sa il urmezi este stabilirea materialului usilor. Acestea pot fi din lemn sau din sticla, in functie de necesitatile tale, sau din ambele materiale. Gandeste-te la cat de mult doresti sa izolezi fonic si termic spatiul respectiv si la cat de multa lumini vrei sa patrunda in incapere. In incaperile care nu sunt luminate natural, este preferabil sa optezi pentru o usa care contine sticla, fie ca este opaca sau translucida. In incaperi precum baia sau bucataria, inchiderea usii trebuie sa fie cat mai etansa, pentru a evita patrunderea mirosului de mancare, respectiv a aburilor in restul locuintei.
In ceea ce priveste culoarea usilor de interior, o vei alege in functie de paleta cromatica a spatiului respectiv. In acest sens, ai doua variante: fie alegi niste usi in culoarea predominanta a amenajarii, fie intr-o culoare contrastanta, precum albul, negrul sau culoarea nucului.

Stilul usilor pe care il alegi trebuie sa fie, bineinteles, in concordanta cu amenajarea locuintei. Astfel, intr-un camin clasic, vei opta pentru niste usi mai detaliate, cu canturi, in vreme ce, intr-o amenajare moderna, usile trebuie sa fie cat mai simple.

Nu in ultimul rand, ai in vedere materialul din care este realizata usa, cat si calitatea acestuia. Desi multe persoane au tendinta de a nu investi multi bani in usile de interior, este de retinut faptul ca o usa buna nu numai ca rezista in timp la intemperii, dar poate fi curatata si cu usurinta, fara a o afecta.
Foto: Farrow & Ball

Descopera care sunt cele mai intalnite greseli in amenajari interioare

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
13 Noiembrie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.