Setari Cookie-uri

Cele mai intalnite greseli in amenajari interioare

Atunci cand ne amenajam locuinta, sunt foarte multe greseli pe care le putem face, fara a realiza. Din fericire, corectarea acestor greseli este usoara, daca se tine cont de cateva aspecte. Iata cele mai intalnite greseli in amenajari.

Atunci cand ne amenajam locuinta, sunt foarte multe greseli pe care le putem face, fara a realiza. Din fericire, corectarea acestor greseli este usoara, daca se tine cont de cateva aspecte. Iata cele mai intalnite greseli in amenajari.

1. Prea mult este prea mult Greseli amenajari interioare
Una dintre cele mai des intalnite greseli si cea mai importanta, de altfel, este decoratul in exces. In acest sens, un rol deosebit il ocupa accesoriile decorative. Oamenii au tendinta de a adauga, de-a lungul timpului, din ce in ce mai multe accesorii, fara sa tina cont de faptul ca acestea pot incarca spatiul. Ele trebuie folosite pentru a da personalitate unei incaperi si pentru a o pune in valoare, tocmai de aceea este imperios sa fie alese cu mare atentie. Utilizeaza un numar redus de accesorii, dar care au un aspect deosebit.

2. Cumparaturi istete
Atunci cand achizitionezi piese de mobilier pentru locuinta, este recomandabil sa nu te grabesti. Este important sa nu cumperi ceva, ce ai putea regreta mai tarziu; acest lucru se aplica nu numai in cazul mobilierului, ci si al accesoriilor. Pentru un decor curat, renunta la obiectele sclipitoare, la cele din margele, blana, materiale nonconformiste sau care sunt in tendinte pentru scurt timp. Alegand niste piese simple, vei compune un decor ce il vei putea folosi multi ani.

3. Asortarea nu este cheia succesului!
O amenajare reusita nu presupune intotdeauna asortarea elementelor compozitionale. Folosind aceleasi tonuri si nuante, aceleasi linii si elemente, tot ce vei reusi este sa creezi un spatiu monoton si fara viata. Te sfatuim sa optezi pentru cateva accente de culoare si piese de mobilier sau accesorii statement, care sa contrasteze decorul. In acest sens, cel mai indicat este stilul eclectic.

4. Iluminatul este important!
Chiar si atunci cand ne referim la iluminat, se pot realiza multe greseli. Una dintre acestea este folosirea unui numar prea mare de corpuri sau, din contra, a putinor surse de iluminat. Atunci cand achizitionezi o lampa, fie ea de plafon, birou sau de podea, nu conteaza numai aspectuul sau, ci si cantitatea de lumina pe care o asigura. De asemenea, ai nevoie si de lumina ambientala, pentru a conferi profunzime spatiului.

5. Prea multe printuri

De multe ori, ne este greu sa ne hotaram asupra motivelor decorative pe care dorim sa le abordam, motiv pentru care o greseala pe care multe persoane o realizeaza este asocierea unui numar mare de imprimeuri. Alaturand prea multe pattern-uri, nu numai ca imaginea devine obositoare, ci vei risca sa distragi atentia de la ceea ce doresti sa pui in valoare si de la stilul decorativ pe care ai vrut sa il folosesti.
Foto: Sofa.com

Un articol de Ana Marin

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
2 Octombrie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.