Setari Cookie-uri

4 plante de interior, pe care nu le poti omori

Plantele de interior constituie o adevarata sursa de sanatate. Daca te numeri printre persoanele care nu au timp pentru ingrijirea plantelor sau carora, din diverse motive, le mor, iata 4 plante de interior pe care nu le poti omori.

Plantele de interior constituie o adevarata sursa de sanatate si, mai mult de atat, reusesc sa inveseleasca orice incapere. Cu toate acestea, insa, ele lipsesc dintr-un numar mare de locuinte, din cauza faptului ca multor persoane le este greu sa le ingrijeasca. Daca te numeri printre persoanele care nu au timp pentru ingrijirea plantelor sau carora, din diverse motive, le mor, iata 4 plante de interior pe care nu le poti omori.

1. Ficus
Ficusul este o planta des intalnita in locuintele noastre. Exista peste 800 de specii de ficus de tip arbust, arbore sau planta cataratoare. Acesta se distinge prin frunzele sale mari, elipsoidale, care, la maturitate, pot avea pana la 70 de centimetri, in functie de specie. Se recomanda evitarea amplasarii sale sub razele directe ale soarelui si nu sunt necesare temperaturi ridicate, umiditate mare sau multa lumina. In ceea ce priveste udatul, acesta se va face in momentul in care solul devine uscat.

2. Fittonia Plante de interior usor de ingrijit: fittonia
Fittonia este una dintre cele mai putin pretentioase plante de apartament. Cu frunzele sale colorate, va anima locuinta, iar datorita acestora, este cunoscuta si sub denumirea de "planta mozaic". De asemenea, i se mai spune si "planta care lesina", din cauza faptului ca, daca nu este udata, frunzele capata un aspect molesit, insa, odata ce i s-a , planta isi revine in mod miraculos. Este originara din zona tropicala si nu ii place lumina directa a soarelui.

3. Peperomia
O alta planta pe care o poti creste in locuinta, cu un minimum de efort, este Peperomia, care cuprinde peste 1000 de specii. Aceasta este de mici dimensiuni si, pe langa faptul ca este usor de ingrijit, creste rapid. Florile alungite sunt in forma de spic, iar tulpinile groase. Prefera locurile luminoase, dar ferite de razele soarelui si temperaturile cuprinse intre 16 si 24 de grade. Planta va fi udata putin, dar regulat si ferita de curentii de aer.

4. Sansevieria
O alta planta de care nu trebuie sa iti faci griji ca o sa moara este Sansevieria, ce are denumirea populara de "limba soacrei". Originara din Africa, poate atinge inaltimea de 60 de centimetri si are frunzele lungi, lucioase, cu dungi galbene. Este o planta rezistenta si poate fi amplasata atat in zone umbrite, cat si in lumina directa. Specialistii recomanda ca solul acesteia sa fie mereu umed.

Descopera mai multe plante rezistente la caldura

Foto: Fittonia - Planta mozaic, Shutterstock.com

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
23 Octombrie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.