Setari Cookie-uri

5 plante rezistente la caldura

Pentru a avea o gradina frumoasa, in pofida acestor temperaturi foarte ridicate, iti recomandam sa optezi pentru niste plante rezistente la caldura.

Farmecul oricarei gradini consta, cu siguranta, in frumusetea si paleta cromatica vie si colorata ale florilor. In general, plantele de gradina iubesc soarele, insa vremea caniculara cu care ne confruntam poate constitui o adevarata problema. Pentru a avea o gradina frumoasa, in pofida acestor temperaturi foarte ridicate, iti recomandam sa optezi pentru niste plante rezistente la caldura.

Amaranthus

Amaranthus este o planta anuala, de provenienta din America de Sud. Aceasta atinge inaltimi de pana la 120 cm si poate fi de doua tipuri: cu tulpina dreapta si flori mici sau cu florile atarnatoare, conferindu-i oricarei gradini un aspect elegant si deosebit. Aceasta infloreste de la mijlocul verii pana la inceputul toamnei si este o planta rezistenta la caldura. Nu necesita ingrijiri speciale, un motiv in plus pentru a o planta in gradina.

Celosia spicata

Aceasta planta este cunoscuta si sub denumirea de "Creasta cocosului" si provine din Asia. Florile sale au o culoare intensa, putand fi rosii, mov, trandafirii, portocalii si, prin dispunerea lor, amintesc de spic. Se planteaza primavara, in zone insorite si nu prefera un anumit tip de sol; cu toate acestea, iti recomandam sa ii adaugi un amestec de nisip si pamant gras, pentru a-i asigura un drenaj bun. Celosia este o planta usor de intretinut: aceasta se va planta atunci cand pamantul este aproape uscat si se va fertiliza in perioada de crestere.

Cosmos bipinnatus


Cosmos bipinnatus sau mararita face parte din familia Asteraceae si este populara pentru florile sale, in diverse culori vii (roz, violet, portocalii, galbene, albe, rosii), asemanatoare margaretelor. Frunzele sunt mici, alungite, iar planta poate creste pana la 150 cm, putand fi nevoie sa fie sustinuta. O intalnim in multe gradini, datorita usurintei cu care se cultiva, frumusetii sale si faptului ca este rezistenta la temperaturile ridicate. Pamantul poate fi unul obisnuit, de gradina si se uda regulat.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
2 Iulie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.