Setari Cookie-uri

De ce aspecte trebuie sa tii cont in amenajarea unei bai - Partea a II-a

Avand in vedere faptul ca baia este incaperea pe care o amenajam cel mai rar, este important sa tineti cont de toate aspectele, atunci cand realizati acest proces.

Amenajarea unei bai este, pentru multe persoane, o experienta placuta, palpitanta si creativa, atunci cand vine vorba de combinarea placilor ceramice, in special. Insa, avand in vedere ca aceasta este incaperea pe care o amenajam cel mai rar, este important ca, inainte de a incepe acest proces, sa tineti cont de toate aspectele. Aflati de ce pasi trebuie sa tineti cont in amenajarea unei bai, in prima parte a articolului.

5. Masuratori
Amenajare baie
Dupa ce v-ati hotarat si asupra stilului decorativ in care veti amenaja baia, este momentul sa incepeti intregul proces. In acest punct, trebuie sa va ocupati de masurarea baii. Aceasta presupune, pe langa dimensiunile incaperii, si stabilirea instalatiilor sanitare si a celor electrice. Masurarea corecta a tuturor acestora este foarte importanta, pentru a putea achizitiona piesele potrivite.

6. Obiecte sanitare

Intr-o incapere precum baia, obiectele sanitare sunt instalate pentru o perioada lunga de timp, motiv pentru care este recomandabil sa achizitionati unele dintr-un material cat mai bun, fie ca vorbim de cabina de dus, cada, vasul de toaleta, lavoar sau baterii. Daca bugetul nu va permite schimbarea acestora, ii puteti conferi baii o noua imagine inlocuind manerele usilor, perdelelor de dus sau chiar a usilor cabinei de dus.

7. Pardoseala si pereti
In baie, puteti finisa peretii si pardoseala, cu orice material, atat timp cat acesta este rezistent la umiditate. Astfel, puteti opta pentru placi ceramice, marmura, piatra naturala, lemn. De asemenea, in cazul pardoselei, o alternativa consta in suprafata din PVC, ciment finisat, granit sau vopsea epoxidica.

8. Piese de mobilier Amenajare baie
In baie, in general, numarul pieselor de mobilier este redus. Cu toate acestea, insa, cele pe care le alegeti trebuie sa fie nu numai aspectuoase, ci si functionale si realizate din materiale rezistente la umiditate. Cosurile si politele sunt extrem de utile in aceasta incapere mica.

9. Iluminat
O baie nu mai este practica, daca nu este iluminata corespunzator. Lumina este importanta in orice incapere, insa cu precadere in acest spatiu, in care realizam intretinerea personala. Asadar, este recomandabil sa alegeti o lumina puternica, care va permite desfasurarea activitatilor cotidiene si, preferabil, mai multe surse de iluminat, una dintre acestea urmand a fi amplasata in dreptul oglinzii.

10. Accesorii
Atunci cand realizati bugetul, trebuie sa luati in calcul si accesoriile. Acestea sunt cele care schimba aspectul oricarei incaperi, prin urmare, nu trebuie sa le ignorati, fie ca ne referim la prosoape, oglinda, suportul pentru prosoape si periute, cosuri si cutii de depozitare sau cosul de rufe.

Foto:
Hansgrohe

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
14 Octombrie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.