Setari Cookie-uri

De ce aspecte trebuie sa tii cont in amenajarea unei bai - Partea I

Avand in vedere faptul ca baia este incaperea pe care o amenajam cel mai rar, este important sa tineti cont de toate aspectele, atunci cand realizati acest proces.`

Amenajarea unei bai este, pentru multe persoane, o experienta placuta, palpitanta si creativa, atunci cand vine vorba de combinarea placilor ceramice, in special. Insa, avand in vedere ca aceasta este incaperea pe care o amenajam cel mai rar, este important ca, inainte de a incepe acest proces, sa tineti cont de toate aspectele. Iata ce trebuie sa luati in considerare, atunci cand amenajati baia.

1. Buget Sfaturi amenajare baie
Bugetul este intotdeauna cel mai important aspect, in amenajarea oricarei incaperi. Pentru ca totul sa iasa asa cum va doriti, este imperios sa stabiliti bugetul inainte de a va apuca sa amenajati baia, pentru a nu avea parte de surprize neplacute. Hotarand care este suma pe care sunteti dispusi sa o investiti, va puteti stabili prioritatile - este de preferat sa investiti mai multi bani in niste placi ceramice calitative, avand in vedere faptul ca acestea se schimba cel mai greu, comparativ cu obiectele sanitare si piesele de mobilier.

2. Timp
Chiar daca baia este o incapere mult mai mica decat celelalte incaperi din locuinta, trebuie sa aveti in vedere faptul ca amenajarea sa dureaza mai mult de cateva zile. Aceasta presupune nu numai montarea placilor ceramice si a obiectelor sanitare, ci si alegerea potrivita a lor. In cazul unora dintre ele, comanda poate dura mai mult, ceea ce prelungeste, inevitabil, intregul proces.

3. Verificare instalatii Sfaturi amenajare baie
Un alt aspect de care trebuie sa tineti cont este verificarea instalatiilor sanitare. Chiar daca totul pare in regula, nu trebuie sa neglijati acest lucru. Angajati pe cineva cu experienta, pentru a va asigura ca nu veti avea parte de surprize neplacute. Cu cat locuinta este mai veche, cu atat sunt mai multe sanse ca instalatiile sa fie deteriorate.

4. Stil decorativ
Dupa toti acesti pasi, trebuie sa va hotarati asupra stilului decorativ in care doriti sa va amenajati baia. Exista mai multi factori de care veti tine cont: gresie si faianta, culoarea vopselei peretilor, lavoar, cada sau cabina de dus, baterii, piese de mobilier si, nu in ultimul rand, accesorii. In cazul in care nu va puteti hotari asupra unui stil decorativ, puteti porni de la alegerea unui element, construind, apoi, intreaga amenajare in jurul acestuia. Astfel, daca va doriti o cada cu picioare, de sine statatoare, puteti amenaja baia in stil clasic sau baroc.

Foto: Hansgrohe
Un articol de Ana Marin

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
9 Octombrie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.