Setari Cookie-uri

Magazinul IKEA retrage de pe piata cana LYDA

Magazinul IKEA din Zona Comerciala Baneasa recomanda tuturor clientilor care au cumparat cana LYDA sa inceteze imediat utilizarea acesteia si ii invita sa o returneze la magazin, pentru a primi inapoi suma integrala platita pe produs.

Magazinul IKEA din Zona Comerciala Baneasa recomanda tuturor clientilor care au cumparat cana LYDA sa inceteze imediat utilizarea acesteia si ii invita sa o returneze la magazin, pentru a primi inapoi suma integrala platita pe produs.

Foto: LYDA cana Maxi Cana LYDA de la IKEA
Dimensiuni: Inaltime: 11 cm; Volum: 59 cl

Compania IKEA a primit 20 sesizari cu privire la faptul ca fundul canii LYDA s-a desprins in timpul folosirii la temperaturi ridicate. Pentru a evita posibilitatea ca utilizatorul sa se friga, produsul a fost imediat retras de la vanzare din toate magazinele IKEA din lume si au inceput investigatiile.

Testele realizate pana in acest moment au reflectat un defect la un numar restrans de produse, care determina o sensibilitate la diferentele de temperatura. Cercetarile vor continua pana la identificarea si eliminarea cauzei profunde care a dus la desprinderea fundului.

Intre timp, compania IKEA a sistat vanzarea produsului si invita toti consumatorii sa il returneze, pentru a primi in schimb contravaloarea acestuia. Niciun alt tip de cani comercializate in magazinele IKEA din lume nu este afectat de aceasta actiune de retragere de pe piata.

Cana LYDA a intrat in gama de produse de pe rafturile magazinelor IKEA din toata lumea in august 2012 si a fost retrasa de la vanzare in aprilie 2013, dupa prima sesizare.Canile LYDA au fost produse in Thailanda si au fost vandute in toate magazinele IKEA din lume in perioada august 2012-aprilie 2013, in numar de 220.000bucati, ce se identifica dupa urmatoarele coduri de produs:
302-033-79 LYDA Cana 59 cl
502-033-78 AP, JP LYDACana59 cl

Pe plan local, magazinul IKEA din Bucuresti a comercializat pana la data retragerii1.105 cani LYDA cu codul de produs 302-033-79, la pretul de 17,99 lei si nu a primit nicio sesizare. Articolul cu codul 502-033-78 nu a fost disponibil pentru vanzare in Romania.

Clientii care au un produs cu codul302-033-79, cumparat din magazinul IKEA din Baneasa sunt invitati la departamentul de Relatii cu Clientii din magazin pentru a-l returna si a-si primi banii inapoi, incepand din data de 5 iunie 2013.

Orice risc cu privire la siguranta clientilor este inacceptabil pentru IKEA. De aceea, daca un produs din gama IKEA nu corespunde standardelor de calitate IKEA si asteptarilor clientilor, compania nu ezita sa ia masuri imediate.

Citește și:

De fiecare data cand au fost semnalate posibile situatii de risc pentru consumatori, compania IKEA a investigat cauzele si a gasit solutii pentru eliminarea lor. Si in cazul canii LYDA, concluziile cercetarilor vor fi folosite pentru imbunatatirea produsului existent si a celor similare.

Acest lucru se intampla pentru ca prevenirea posibilelor incidente este mai importanta pentru compania IKEA decat remedierea unor eventuale urmari ale acestora.


IKEA este o companie de retail mobilier si decoratiuni, de origine suedeza, fondata in 1943 de Ingvar Kamprad. Marca IKEA a fost inregistrata in 1943, in Suedia. Majusculele din denumirea IKEA provin din initialele numelui fondatorului: Ingvar Kamprad, numelui fermei unde a crescut: Elmtaryd, si numelui satului in care se gasea ferma: Agunnaryd. Compania IKEA detinea, in august 2012, peste 338 de magazine in 40 de tari sau teritorii, dintre care 39 de magazine erau francize detinute de alte companii decat IKEA Group.
Magazinul IKEA din Romania a fost al 253-lea deschis in a 35-a tara, pe 21 martie 2007. Pana in luna martie 2010 a fost operat in sistem de franciza locala, iar dupa aceea IKEA Romania a devenit parte din IKEA Group. Detalii pe www.ikea.ro.
Viziunea IKEA
Sa cream o viata de zi cu zi mai buna pentru cat mai multi oameni.
Misiunea IKEA
Sa oferim o gama larga de produse de mobilier, accesorii si decoratiuni pentru casa - functionale si cu un design de calitate, la preturi atat de scazute incat cei mai multi oameni sa si le poata permite.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
7 Iunie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.