Setari Cookie-uri

6 trucuri pentru a-ti transforma locuinta

Indiferent de faptul ca iti schimbi locuinta sau doresti sa o reamenajezi, intr-un timp scurt si cu putin efort, exista cateva trucuri pe care le poti folosi, trucuri cu ajutorul carora ii poti schimba aspectul, fara a apela la un designer de interior.

Indiferent de faptul ca iti schimbi locuinta sau doresti sa o reamenajezi, intr-un timp scurt si cu putin efort, exista cateva trucuri pe care le poti folosi, trucuri cu ajutorul carora ii poti schimba aspectul, fara a apela la un designer de interior. De cele mai multe ori, cele mai mici detalii creeaza cel puternic impact.

Culori deschise pentru incaperile mici
trucuri reamenajare locuinta

Culorile, dupa cum am mai spus si in articole anterioare, au o mare influenta asupra psihicului si sunt cele la care apelam pentru a schimba modul in care percepem un obiect sau un spatiu. Incaperile mici au tendinta de a parea supraaglomerate, nu numai din cauza obiectelor decorative si a pieselor de mobilier ce se afla in interiorul lor, ci si din cauza culorilor. Astfel, in asemenea incaperi, foloseste culori deschise atat la pereti si pardoseala, cat si la piesele de mobilier si tamplaria ferestrelor, in acest mod lumina naturala reflectandu-se si creandu-se senzatia de spatiu marit.

Mixuri de materiale, texturi, piese noi si vechi

Piesele de mobilier moderne pot fi alaturate cu succes celor mostenite din familie. Astfel, canapeaua contemporana poate fi alaturata unui fotoliu vintage sau unei comode victoriene. Confera-i locuintei propria personalitate si creeaza un spatiu spectaculos, combinand mai multe texturi si materiale si obtinand un spatiu primitor si calduros. Canapelele vechi pot fi retapisate sau decorate cu perne vesele, in vreme ce niste draperii noi, in culori vii, vor schimba aspectul incaperii. Husele nu numai ca vor crea senzatia ca ai achizitionat o canapea noua, ci o vor si proteja, fiind indicate in special in cazul in care ai copii sau animale de companie.

Oglinzi pentru incaperi mari si luminoase

Oglinzile, pe langa rolul lor functional, mai pot fi utilizate si cu scop decorativ si pentru a face o incapere sa para mai mare. Foloseste oglinzi in incaperile mari sau care primesc putina lumina naturala, pe peretele paralel cu fereastra, pentru a atrage mai multa lumina. Oglinzile supradimensionate si cu rame impunatoare sunt in tendinte si, rezemate de perete, schimba aspectul incaperii.

Cosuri din rachita pentru depozitare

Cosurile si cutiile din rachita sunt vedetele ultimelor sezoane. Cu un aspect chic, acestea reprezinta o metoda eleganta si ieftina de a depozita diferite obiecte. Le poti folosi cu succes in orice incapere: pe hol, pentru a amplasa umbrelele, in bucatarie, pentru a depozita painea, fructele si diferite alte produse, in living, pentru a stoca revistele, in baie, pentru a amplasa articolele de intretinere personala, de curatenie, dar si prosoapele, cat si in dormitor, pentru depozitarea esarfelor sau a bijuteriilor.

Citește și:

Covoare trucuri reamenajare locuinta

Covoarele au rolul de a proteja pardoseala si de a pastra caldura din incapere. In acelasi timp, ele pot schimba aspectul unei incaperi, prin textura si prin culori. Foloseste mai multe covoare pentru a delimita anumite zone din incapere; de asemenea, daca doresti sa folosesti diferite covoare, in functie de sezon, jongleaza cu grosimea materialului si alege culorile in concordanta cu anotimpul respectiv. In cazul in care vrei ca incaperea sa fie spectaculoasa, opteaza pentru un covor din blana, cu animal print de zebra sau vita.

Mai mult verde

Plantele ne ajuta sa avem o viata sanatoasa si infrumuseteaza locuinta, in acelasi timp. Acestea purifica aerul si pastreaza o umiditate echilibrata. Foloseste plantele preferate pentru a face incaperea placuta si pentru a o parfuma. In bucatarie, poti apela la ghivece micute, cu diverse mirodenii, pe care le poti folosi si la gatit, precum cimbru, rozmarin, lavanda, busuioc, oregano etc.

Foto 1: French Bedroom Company
Foto 2:
Found Home Store

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
17 Octombrie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.