Setari Cookie-uri

Cum sa alegi salteaua potrivita

Intrucat somnul joaca un rol important in viata noastra, pentru a ne putea odihni, trebuie sa acordam atentie saltelei pentru care optam. Afla ce pasi trebuie sa urmezi pentru alegerea saltelei potrivite.

Un prim aspect de care trebuie sa tineti cont atunci cand achizitionati o saltea este cel privitor la dimensiuni. Acestea trebuie sa fie aceleasi cu cele ale patului, asadar, inainte de a cumpara o saltea, nu uitati sa aflati dimensiunile exacte ale patului. In cazul in care, odata cu salteaua, achizitionati si un pat nou, trebuie sa luati in considerare si spatiul disponibil in dormitor, dar si propriile necesitati. Asadar, nu cumparati un pat mai mare decat aveti nevoie.

Un al doilea aspect Alegerea saltelei ce trebuie urmarit este materialul din care este confectionata salteaua. Alegeti o saltea realizata din materiale naturale, precum bumbacul sau matasea, dar aveti in vedere sa fie tratate antistatic si antibacterian. Acestea trebuie sa se adapteze formei corpului si sa ofere si un confort termic. Pe parcursul iernii salteaua trebuie sa retina caldura, in vreme ce, in timpul verii, trebuie sa o disipeze, dar si sa impiedice aparitia transpiratiei.

Cerintele ergonomice sunt imperioase; pentru a le satisface, salteaua trebuie sa fie elastica, dar tare, in acelasi timp. Pentru a testa acest lucru, asezati-va pe saltea, iar golul care se formeaza intre aceasta si zona lombara trebuie sa aiba dimensiunea unei palme. Prin urmare, daca nu puteti introduce mana, inseamna ca salteaua este prea moale.

O data la 3-4 luni, este recomandabil ca salteaua sa se roteasca, ca sa nu se deformeze. Pentru a o curata, stergeti-o cu o carpa imbibata in apa si sapun; evitati produsele chimice, care o pot distruge.

Foto: Naturalmat

Pentru a afla mai multe informatii despre amenajari, aboneaza-te la Newsletter-ul Condo

Vizionare placuta


Kudika
27 August 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.