Setari Cookie-uri

Utilizarea si semnificatiile culorii mov in amenajari interioare

O culoare deosebita, care, in trecut, era asociata cu bunastarea aristocratilor, este movul. Daca in urma cu ceva timp oamenii erau reticenti in ceea ce priveste folosirea movului in amenajari, in prezent, acesta este un must have.

Culorile sunt cele Utilizare culoare mov in amenajari care ne fac viata mai frumoasa. Acestea influenteaza modul in care percepem lumea inconjuratoare; in amenajarile interioare, acestea pot pune in valoare un spatiu sau pot determina felul in care distingem dimensiunile acestuia.

O culoare deosebita, care, in trecut, era asociata cu bunastarea aristocratilor, este movul. Daca in urma cu ceva timp oamenii erau reticenti in ceea ce priveste folosirea movului in amenajari, in prezent, acesta este un must have. Movul este culoarea romantismului si a emotiilor; este asociata cu pasiunea si, adesea, semnificatiile sale psihologice sunt legate de tristete si melancolie. Este o culoare a misterului si semnifica actul creatiei, fiind adesea utilizata de artisti.

In acelasi timp, Utilizare culoare mov in amenajari movul simbolizeaza bogatia, luxul si eleganta. Stimuleaza sistemul nervos, intensifica activitatea cardiovasculara si trairile spirituale. Se considera ca aceasta culoare este puternic vindecatoare, fiind recomandata in cazul diferitelor boli, precum cataracta, insomnie, meningita, nevroza, reumatism, tumori.

Movul este o culoare intensa, motiv pentru care va fi punctul de atractie din incapere. Acesta poate fi folosit cu succes in orice incapere, de la bucatarie, living si pana la baie. In bucatarie, poti opta pentru o mobila cu fronturi mov. In caz contrar, alege niste scaune si suporturi de farfurii mov, aceasta zona devenind, astfel punctul focal din bucatarie.

In living, movul poate fi utilizat in mai multe moduri. Tendintele acestui sezon ne indeamna sa achizitionam o canapea mov. In cazul in care bugetul nu iti permite sa iti schimbi canapeaua, poti opta pentru un fotoliu mov, care sa fie piesa de rezistenta a incaperii. Acesta poate avea influente baroce sau o forma organica. De asemenea, poti opta pentru o biblioteca cu fronturi mov, lucioase. O alta metoda de a folosi movul in living este sa vopsesti unul din pereti ori sa il finisezi cu un tapet in aceasta culoare. De asemenea, accesoriile mov pot conferi si ele culoare livingului tau, fie ca este vorba de covor, perne, draperii sau alte obiecte decorative.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
9 Aprilie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.