Setari Cookie-uri

Sfaturi practice: cum sa folosesti uleiurile esentiale pentru a curata locuinta

Uleiurile esentiale pot fi utilizate atat pentru a parfuma un spatiu, cat si pentru dezinfectare si eliminarea mucegaiului. Afla cum poti folosi uleiurile esentiale pentru a-ti curata locuinta.

Uleiurile esentiale au inceput sa devina din ce in mai populare, in ultima perioada. Acestea sunt cunoscute pentru parfumul lor deosebit si pentru calitatile sale terapeutice, fiind indispensabile in medicina naturista si in cosmetica. Multe persoane, insa, nu stiu faptul ca acestea pot fi folosite si in curatenia casei. Acestea sunt niste produse foarte eficiente si, mai mult, ecologice. Ele pot fi utilizate atat pentru a parfuma un spatiu, cat si pentru dezinfectare si eliminarea mucegaiului. Afla cum poti folosi uleiurile esentiale pentru a-ti curata locuinta.

Solutie curatare baie Uleiuri esentiale


Baia este un spatiu pretentios, din cauza umiditatii ridicate. Aburii si aerisirea insuficienta duc la aparitia mucegaiului. Pentru a scapa de acesta, realizeaza o solutie din 100 ml de apa si 10-15 picaturi de ulei esential de eucalipt. Pulverizeaza solutia obtinuta pe suprafetele afectate si in zonele in care mucegaiul tinde sa apara. Freaca apoi cu un burete abraziv si clateste.

Solutie curatare suprafete din sticla


Pentru a curata suprafetele din sticla, realizeaza un amestec din 3 linguri de suc de lamaie, o cana de otet alb, 3 cani de apa si 2-3 picaturi de ulei esential. Imbiba o laveta in aceasta solutie si sterge cu ajutorul ei suprafetele in cauza.

Solutie de curatat universala


O solutie cu ajutorul careia poti curata diferite suprafete din locuinta ta se obtine amestecand doua cesti de apa, cu doua de otet si 1-2 picaturi de ulei esential. In cazul in care petele se sterg greu, poti incalzi solutia la cuptorul cu microunde, pentru un minut.

Solutie curatare mobila


Pentru a curata mobila, amesteca intr-un vas patru linguri de otet distilat, un sfert de cescuta de ulei de masline si 20 de picaturi de ulei esential de lamaie. In lipsa acestuia din urma, poti folosi doua linguri de zeama de lamaie.

Solutie curatare pardoseala


Pardoseala o poti curata daca amesteci cateva picaturi de ulei esential, cu apa si otet alb. Uleiul esential va neutraliza mirosul otetului si va dezinfecta podeaua.

Umidificator


Pentru a improspata aerul, adauga in apa umidificatorului 6-8 picaturi din uleiul esential preferat.

Solutie curatare bucatarie

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
29 Februarie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.