2012 este un an al contraselor naturale, al interioarelor relaxante si confortabile, al simplitatii si elegantei naturale si al accentelor glamour.

Paleta coloristica cu tente solare

Nuantele solare, luminoase - incepand de la tonurile de galben deschis si pana la cele de orange si chiar rosu, se incadreaza sezonul acesta in orice interior.

Electic vs Minimalist

2012 aduce o schimbare de look radicala asupra interioarelor, stilul minimalist fiind inlocuit cu succes de cel eclectic si chiar, in unele cazuri, de influentele baroc.

"Bling" Accents Tendinte amenajari 2012

Dincolo de influentele clare ce duc spre luminozitate si culoare, regasim necesitatea accentelor "wow". Vom regasi in acest sezon trenduri ce duc spre arta Scary, dar si spre stralucirea clasica Barbie.

Accente feminine

Daca ne intrebam ce mai putem pastra din tendintele anilor trecuti, un aspect este cert: feminitatea. Accentele Girlie & feminine se vor regasi in continuare in printuri, tapet, dar si in piesele de mobilier.

Interioare dramatice

Interioarele dramatice, in tonuri inchise, inspirate din anii ’80 vor reveni si ele in atentia noastra in acest an. "Rosu si Negru" va reveni ca una dintre combinatiile anului atat in fashion, cat si in Home Fashion.

Claritatea structurala

2012 aduce o redefinire clara a formelor artistice. Incepand de la liniile arhitecturale si continuand si in interior se va observa o intoarcere a traditionalului simplificat.

Materialele naturale Tendinte amenajari 2012

2012 readuce in atantia noastra decoratiunile naturale, precum blanurile naturale folosite la pleduri, perne decorative, covoare. Matasea, Lana, Casmirul si bumbacul vor fi si ele la mare cautare anul acesta... Si daca decoratiuni realizate din acestea au si pliuri succesul va fi garantat!

Exoticul se intoarce!

Mixurile de culori si materiale exotice se vor regasi in foarte multe interioare in acest an. Stilurile etnice inspirate din cultura africana, asiatica si a orientului mijlociu vor aduce idei decorative unice, vor oferi caldura si veselie spatiilor interioare.

Colour Trends

Un must have al acestui an il reprezinta nuantele de gri, pe care le poti folosi cu incredere in aproape orice combinatie de culori, texturi si pattern-uri. Culorile pietrelor pretioase (smarald, rubin, ametist, safir), precum si nuantele coralilor, turcoaz, auriu, combinate cu nuante confortabile de maro, ivory, argintiu, gri si tente calde de alb vor face senzatie in 2012.

Culorile solare sunt de asemenea foarte indragite in acest sezon. Incepand de la nuante calde de galben si pana la rosu solar, le puteti folosi pe toate anul acesta in interioarele dvs.
Accentele de culoare preferante anul acesta vor fi indigo, verde si nuantele hibrid de gri/bej.

Concluzii

Designul confortabil, stilul elegant, materailele luxoase si culorile luminoase s-au intors din nou in preferintele designerilor. Creativitatea se va bucura de libertatea de a folosi contraste puternice; de a combina materiale exotice, traditionale si luxoase; si jocuri de linii si forme.


Ioana Tinca
Interior Store


  • Kudika

    Cafeaua: o călătorie globală de la gustul ei minunat la beneficiile...

  • Kudika

    Inteligența artificială revoluționează industria modei

  • Maria Crisan

    A învăța să spui: Nu te mai aștept cu Alina Eremia

  • Kudika

    Un nou showroom CUPRA Garage se deschide la București

  • Kudika

    Cum îți alegi manichiura în funcție de anotimp? Ce se poartă în...

  • Kudika

    Ce produse sa cumperi la reduceri