Cum sa iti decorezi locuinta in spectaculosul stil scandinav

Cum sa iti decorezi locuinta in spectaculosul stil scandinav

Pe scena amenajarilor interioare, stilul scandinav ocupa de cateva sezoane un loc fruntas, popularitatea de care se bucura datorandu-se nevoii de functionalitate, simplitate, dar si nevoii de a avea un spatiu cat mai aerisit.

Pe scena amenajarilor interioare, stilul scandinav ocupa de cateva sezoane un loc fruntas, popularitatea de care se bucura datorandu-se nevoii de functionalitate, simplitate, dar si nevoii de a avea un spatiu cat mai aerisit. Retail jobs

Acest stil decorativ Stilul scandinavse remarca prin armonia perfecta dintre geometrie, culoare si lumina, punand mare accent pe natura. Astfel, aceasta din urma este adusa in interior prin intermediul materialelor naturale. Scopul este acela de a obtine o atmosfera cat mai calduroasa si primitoare. Elementele traditionale sunt alaturate celor contemporane, rezultatul fiind unul deosebit. Paleta cromatica pe care se bazeaza stilul scandinav este compusa din culori deschise si luminoase, iar albul este culoarea vedeta, tocmai datorita capacitatii lui de a lumina o incapere. Albul este pun in evidenta, insa, de accente de culoare, precum albastru electric, rosu, negru, verde sau galben.

Stilul scandinav seStilul scandinav identifica cu spatiile mari, generoase, care au ferestre de dimensiuni mari. Acestea din urma sunt decorate cu perdele diafane, pentru a-i permite soarelui sa patrunda in interior, in vreme ce draperiile au imprimeuri vesele. Peretii sunt, in general, albi si sunt intens decorati cu tablouri de forme si dimensiuni diferite, tablouri care redau diferite imagini contemporane sau texte. Pardoseala este alba, decorata cu covoare din tesatura, de dimensiuni reduse.

Piesele de mobilier sunt albe sau natur si amintesc de cele minimaliste. Mobilierul simplu, modern este multifunctional si este prevazut cu multe spatii de depozitare. Totodata, el este scos in evidenta prin anumite piese de mobilier, cu influente traditionale. In acelasi timp, bibliotecile sunt utilizate si pentru a delimita un spatiu. Canapelele sunt tot de inspiratie minimalista si sunt uni, decorate cu pleduri si perne in culori si cu imprimeuri vesele. Fotoliile fie au forme organice, fie amintesc de cele traditionale.

Corpurile de iluminat Stilul scandinavau un statut deosebit, acestora acordandu-li-se o importanta aparte. Ele au forme nonconformiste si sunt realizate din mase plastice, hartie sau materiale textile. De asemenea, se utilizeaza si candelabrele, care au, insa, un aspect contemporan. Accesoriile decorative sunt elemente ce nu trebuie sa lipseasca dintr-o incapere amenajata in stil scandinav. Acestea trebuie sa inveseleasca spatiul respectiv si sunt realizate din materiale plastice, metal, lemn si sticla colorata.

Daca iti doresti o locuinta fresh, primitoare si spectaculoasa, atunci acest stil decorativ este cel mai indicat.

Foto 1: Nordic House Ltd
Foto 2: Cloudberry Living
Foto 3:
Red Candy

Vizionare placuta


Kudika
13 Februarie 2012
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri