4 tipuri de pardoseala pentru bai

4 tipuri de pardoseala pentru bai

In baie, toate materialele si piesele de mobilier folosite trebuie sa fie rezistente la umezeala si la alte intemperii ce pot avea loc. Pentru a face alegerea potrivita, iti prezentam cateva tipuri de pardoseala.

Intrucat baia este o incapere strict functionala, este foarte important modul in care aceasta este finisata si amenajata. In baie, toate materialele si piesele de mobilier folosite trebuie sa fie rezistente la umezeala si la alte intemperii ce pot avea loc. Pardoseala joaca un rol deosebit: pe langa faptul ca trebuie sa aiba un aspect pe masura, trebuie sa fie rezistenta la aburi si la alunecare. Pentru a face alegerea potrivita, iti prezentam cateva tipuri de pardoseala.

Placi ceramicePardoseala baie din placi ceramice

Cea mai cunoscuta si utilizata metoda de decorare a pardoselii se refera la placile ceramice. Printre avantajele acestora se numara faptul ca nu absorb mirosuri, sun rezistente, sunt usor de curatat si le gasesti intr-un numar mare de dimensiuni, forme, culori si texturi. Mai mult, sunt avantajoase ca pret si nici nu favorizeaza inmultirea bacteriilor. Un dezavantaj al acestora, insa, ar fi faptul ca sunt mereu reci, asadar este recomandabil sa optezi pentru o incalzire prin pardoseala. De asemenea, trebuie sa fii atenta sa nu scapi obiecte grele, intrucat placile se pot sparge. Pentru rosturi, opteaza pentru un chit inchis la culoare, intrucat, odata cu inaintarea in timp, acestea se murdaresc.

Placi portelanate

Gresia portelanata este o alta varianta pe care ti-o propunem. Este o varianta eleganta si este mai dura si mai poroasa decat placile ceramice obisnuite. Texturile sale sunt extrem de variate, iar calitatea sa este este superioara. La fel ca in cazul placilor ceramice, gresia portelanata este rece si necesita un sistem de incalzire.

ParchetPardoseala baie din parchet

Daca iti doresti o baie atipica, atunci poti opta pentru o pardoseala din lemn. Desigur, aceasta varianta este fezabila, in cazul in care baia dispune de o cabina de dus sau de o cada cu un paravan, ce impiedica raspandirea apei. Parchetul va conferi baii un aspect elegant si calduros si prezinta avantajul de a se curata usor. Atunci cand il achizitionezi, ai in vedere sa optezi pentru un parchet rezistent la umezeala. De asemenea, este important sa te asiguri ca este montat bine si apa nu se poate infiltra pe sub acesta.

Piatra naturala

Piatra naturala constituie o alternativa eleganta si mai costisitoare decat cele anterioare, pe care ti le-am propus. O pardoseala din piatra naturala este potrivita atat unei bai elegante, cat si uneia amenajate in stil rustic, scandinav sau contemporan. Poti opta pentru un finisaj din travertin, ardezie, marmura sau granit, care sunt rezistente in timp. Atunci cand cureti pardoseala, utilizeaza un produs special, pentru a nu o zgaria.

Foto: BC Designs

Vizionare placuta


Kudika
2 Noiembrie 2011
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.
Setari Cookie-uri