In arta Feng Shui, fiecare culoare reprezinta o anumita energie; aceasta energie poate fi feminina sau masculina, activa sau pasiva si poate apartine unuia din cele cinci elemente, dar si unui anumit punct cardinal, anotimp sau chiar parte a corpului uman.

Pe langa principiile Feng shui: culoarea albastra pe care aceasta arta orientala le sustine, de o deosebita importanta sunt si culorile. In arta Feng Shui, fiecare culoare reprezinta o anumita energie; aceasta energie poate fi feminina sau masculina, activa sau pasiva si poate apartine unuia din cele cinci elemente, dar si unui anumit punct cardinal, anotimp sau chiar parte a corpului uman. Atunci cand se amenajeaza un spatiu, se iau in considerare mai multe aspecte: materialele, pozitia geografica, forma spatiului respectiv, lumina naturala si cea artificiala, cat si forma si dimensiunile pieselor de mobilier. In Feng Shui, fiecare culoare in parte are o semnificatie si poate fi folosita intr-o anumita zona.

1. Albastru

Albastrul reprezinta elementul apa si este o culoare Yin. Acesta semnifica sinceritate, inspiratie, creativitate, intelepciune si are capacitatea de a elimina starile de tensiune, indemnand la contemplare si meditatie. Este o culoare a dragostei si a inteligentei si se utilizeaza in zonele foarte calduroase, cu scopul de a crea senzatia de racoare. Foloseste-l in birou sau in baie, dar niciodata pe tavan ori pe acoperis; specialistii in Feng Shui considera ca apa, ajunsa in punctul maximum, incepe sa curga descendent si distruge tot ce se afla sub ea.

2. Rosu

Culoare Yang, rosul stimuleaza cel mai bine fluxul chi-ului. Aceasta culoare puternica apartine elementului foc si se foloseste in partea de sud a locuintei, in incaperi in care au loc activitati antrenante. De asemenea, se foloseste in zona de intrare in locuinta, intrucat impiedica energia sa intre in casa, dar si in bucatarie, in cantitati mai reduse, stimuland apetitul. Rosul simbolizeaza pasiunea si afectivitatea si este asociat cu furia si forta.

3. Verde

Un reprezentant al Feng Shui: culoarea verde elementului lemn este culoarea verde. Acesta este o culoare ce alunga stresul si alte probleme emotionale si stimuleaza dezvoltarea si dinamismul. Totodata, verdele este asociat cu pacea, prosperitatea, intelegerea si vindecarea si se potriveste in incaperile aflate in zona de est si sud-est a locuintei, acolo unde este concentrat norocul in dragoste, sanatate si prosperitate. Se poate folosi in dormitoare si se evita in living, unde exista multa energie Yang, ce provine de la televizor.

Foto 1:
Sweetpea and Willow
Foto 2:
Lily and Lime

Un articol de Ana Marin

  • Kudika

    20 de perechi de adidași de damă perfecte pentru această toamnă

  • Kudika

    20 de fuste de luat in vacanta

  • Kudika

    Cel mai hot trend al sezonului - colecția Lined de la Crocs!

  • Kudika

    SECRETUL FAMILIEI POSKET, o comedie spumoasă pe scena mare a TNB!

  • Kudika

    Dezavantajele lacului de unghii semipermanent

  • Kudika

    Ce produse sa cumperi la reduceri