Setari Cookie-uri

Advertorial Culoarea rosie: semnificatiile si utilizarea ei in locuinta

Dupa modul in care percepem culorile, acestea determina starile noastre afective. Una dintre cele mai deosebite culori, care poate fi perceputa cel mai bine de ochiul uman, este culoarea rosie.

Conform principiilor Feng Shui, Living rosu rosul este o culoare Yang, foarte puternica, ce stimuleaza fluxul chi-ului. El apartine elementului foc si, tot potrivit acestor principii, se potriveste in zona de sud a locuintei. Aceasta culoare este cosiderata ca fiind culoarea prosperitatii si simbolizeaza puterea. Rosul accelereaza ritmul cardiac si cel respirator, iar in China este asociat cu norocul. Este simbolul sanatatii si al vitalitatii si, in general, este preferat de persoanele impulsive, ambitioase si puternice.

Aceasta culoare este recomandabila in incaperi precum bucataria, diningul, spatii destinate activitatilor fizice, baia sau holul, fiind o culoare ce stimuleaza pofta de mancare si care indeamna la energizare. Folosit in living, va deveni punctul focal al incaperii; il poti utiliza drept culoare predominanta, intr-o combinatie clasica, de exemplu, alb-rosu sau negru-rosu, ori ca accent de culoare: astfel, canapeaua, fotoliile sau fronturile mobilierului pot fi rosii. In cazul in care doresti sa o aplici pe pereti, iti recomandam sa transformi doar un perete in rosu, in caz contrar, incaperea riscand sa fie apasatoare. Poti vopsi peretele sau poti apela la un tapet rosu, cu diverse motive decorative. In baie sau bucatarie, poti echilibra puterea acestei culori cu ajutorul unor accente albe. In bucatarie, poti opta pentru un mobilier rosu sau poti finisa in rosu peretele pe care este amplasat mobilierul. Pe de alta parte, corpurile de iluminat rosii, supradimensionate, vor conferi un aspect contemporan.

Desi nu se recomanda Dormitor rosu utilizarea rosului in dormitor, intrucat impiedica odihna, acesta se poate folosi, in cantitati reduse. Culoarea pasiunii poate fi introdusa in dormitor prin intermediul accesoriilor decorative sau decorand un singur perete cu un tapet rosu, cu diverse motive, insa intr-o nuanta calma. Ca accesorii, poti folosi draperii rosii, un covor rosu, tablouri sau orice alte obiecte decorative rosii.

Nu in ultimul rand, rosul este o culoare festiva, ce indeamna la actiune, este un simbol al frumusetii, fortei, sanatatii si bogatiei. Este asociat cu fericirea, tineretea si triumful si, indiferent de modul in care este utilizat, va atrage atentie asupra sa.

Foto 1: ASDA AW 11
Foto 2:
Peacock Blue


Kudika
17 Octombrie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.