Setari Cookie-uri

5 sfaturi pentru amenajarea dormitorului, pentru a avea un somn odihnitor

Modul in care dormim are repercusiuni asupra sanatatii noastre si asupra activitatilor noastre cotidiene, asadar este extrem de important felul in care iti amenajezi dormitorul. Pentru a putea avea parte de un somn odihnitor, exista cateva aspecte de care trebuie sa tii cont.

Modul in care dormim Sfaturi amenajare dormitor pentru un somn odihnitor are repercusiuni asupra sanatatii noastre si asupra activitatilor noastre cotidiene, asadar este extrem de important felul in care iti amenajezi dormitorul. Destinatia precisa a acestei incaperi atrage dupa sine un proces de amenajare riguros. Pentru a putea avea parte de un somn odihnitor, exista cateva aspecte de care trebuie sa tii cont.

1. Alegerea saltelei

Atunci cand achizitionezi o saltea, afla, mai intai, dimensiunile exacte ale patului. Este recomandabil sa alegi una de la un producator cu renume, pentru a putea fi sigura de calitatea acesteia. Materialul din care este confectionata trebuie sa ofere confort termic: pe timpul verii nu trebuie sa duca la aparitia transpiratiei, in vreme ce iarna trebuie sa pastreze caldura, nu sa o disipeze. Nu in ultimul rand, trebuie sa respecte cerintele ergonomice, motiv pentru care trebuie sa fie elastica si tare, in acelasi timp, golul format intre saltea si zona ta lombara trebuind sa aiba dimensiunea unei palme.

2. Pozitionarea patului

Orice amenajare porneste de la acest pas, pozitionarea patului in dormitor determinand amplasarea celorlalte piese de mobilier. Patul se va amplasa intotdeauna cu capul lipit de perete, pentru a crea senzatia de protectie. Se evita amplasarea sa pe linia dintre usa si fereastra si niciodata nu se va pozitiona cu capul spre una din acestea doua.

3. Alegerea draperiilor Sfaturi amenajare dormitor pentru un somn odihnitor

Pentru a putea dormi cat mai bine, este important sa nu te deranjeze razele soarelui, asadar accesorizarea ferestrelor este un alt aspect de care trebuie sa tii cont. Pentru a obtine intimitatea necesara si pentru impiedicarea patrunderii luminii in dormitor, poti decora perdelele cu draperii, storuri venetiene, obloane sau jaluzele orizontale. Ai in vedere faptul ca cu cat acestea sunt mai subtiri si mai deschise la culoare, cu atat razele solare pot patrunde mai mult.

4. Alegerea patului

In general, oamenii tind sa aleaga patul in functie de aspectul sau si de materialul din care este confectionat, insa, daca iti doresti sa te bucuri de un somn cat mai odihnitor, aspectul de la care trebuie sa pornesti atunci cand achizitionezi o astfel de piesa de mobilier este dimensiunea sa. Un pat care nu are dimensiunile potrivite te va impiedica sa dormi bine. De asemenea, evita sa cumperi un pat prea mare - daca acesta este prea mare, vei avea tendinta de a misca mult in pat si, implicit, vei avea un somn agitat.

5. Evitarea electrocasnicelor

Pe langa faptul ca dormitorul ar trebui sa fie cat mai aerisit si mobilat cat mai minimal, electrocasnicele ocupand mult loc, radiatiile provenite de la acestea din urma te vor impiedica sa ai un somn bun. Renunta, asadar, la televizor, sistemul audio sau computer si lasa dormitorul sa aiba doar functiunea sa specifica, aceea destinata odihnei.

Afla cum poti vopsi peretii dormitorului.

Foto:
Sweetpea and Willow


Kudika
10 Octombrie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.