Setari Cookie-uri

Ce tipuri de parchet exista?

Parchetul este unul dintre materialele decorative de finsaj cel mai des intalnite in amenajarea incaperilor precum living, dining si dormitoare, fiind un tip de pardoseala calda. Dar cate lucruri stim de fapt despre parchet? Cum alegem parchetul? Ce tip de parchet este ideal pentru locuinta noastra sau cum alegem finisajele parchetului in functie de stilul de amenajare?

Locuinte in Stil Modern - Minimalist - Pentru o locuinta moderna, alegeti nuante de stejar albit, nuc american, wenge, stejar finisat in diferite nuante de gri sau esente exotice precum bambus ciocolatiu.
Locuinte in Stil Country - Pentru o locuinta amenajata si decorata in stil country, alegeti nuante cat mai putin finisate, cat mai naturale. Puteti opta pentru esente de fag, frasin si chiar pentru pardoseli naturale, din lemn.

TIPS & TRICKS

1. In alegerea nuantei parchetului, tineti cont de finisajele geamurilor, a usilor, precum si a pieselor de mobilier pe care doriti sa le folositi.
2. Recomandarea noastra este alegerea unor nuante nu foarte inchise de parchet. Parchetul inchis la culoare este greu de intretinut.
3. Alegeti, in functie de bugetul Dvs., o varianta cat mai calitativa de parchet. Optati pe cat posibil pentru parchet stratificat sau masiv. Parchetul este un material de finisaj pe care nu il veti inlocui prea curand din locuinta Dvs.
4. Pentru montajul si tratarea parchetului , alegeti un parchetar specializat. Cereti referinte despre acesta. Nu oricine poate monta un parchet masiv sau triplustratificat.
5. Intretinerea parchetului este esentiala in pastrarea aspectului acestuia. Folositi produse de calitate pentru curatarea si intretinerea acestuia.

Parchetul este un simbol al luxului si elegantei!

Ioana Tinca - Interior Store

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
25 Aprilie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.