Baia este una dintre incaperile regasite in zona de noapte a locuintei. Amenajarea si decorarea baii a devenit un subiect de mare interes, atat in randul beneficiarilor, cat si al designerilor.


Prima etapa
in planificarea baii este stabilirea exacta a dimensiunilor incaperii. Masurati fiecare perete al incaperii si creati un plan la scara a acesteia. Asezati pe schita Dvs. usa de acces in incapere, ferestrele, precum si radiatoarele prezente in incapere. In cazul in care este vorba de reamenajarea unei bai, amplasati pe schita dvs. si punctele electrice – prize, intrerupatoare, corpuri de iluminat. In cazul in care baia Dvs. nu beneficiaza de nici o fereastra, aveti grija sa amplasati si un ventilator pentru ventilatia in baie.

Cea de-a doua etapa
in planificarea baii este stabilirea amplasarii obiectelor sanitare. Pe schita creata amplasati obiectele sanitare, astfel: vasul WC, cada de baie si/sau cabina de dus, lavoarul si bideul. Tineti cont in amplasarea vasului WC si a bideului de scurgerile deja existente. Stabiliti, de asemenea, si daca doriti un vas WC cu rezervor propriu sau doriti rezervor incastrat in perete. In general, in baile de mici dimensiuni, precum cele de la bloc, nu exista suficient spatiu pentru amplasarea tuturor obiectelor sanitare. Astfel, bideul este de cele mai multe ori exclus; la fel si cabina de dus, beneficiarii optand pentru o cada de baie. Pentru a nu exclude aceste obiecte din baia dvs. va puteti orienta catre un vas WC cu bideu inclus sau pentru un capac de WC cu functie de bideu si pentru o cada de baie cu pereti.

Ultima etapa a planificarii zonei de baie este stabilirea finisajelor folosite. Puteti opta aici pentru placaje ceramice, parchet special pentru bai sau o combinatie intre cele doua. Stabiliti in acesta etapa care sunt finisajele pentru care doriti sa optati, precum si care sunt culorile pe care vrei sa le folositi. Tot in aceasta etapa stabiliti si care sunt piesele de mobilier necesare pentru baia Dvs, precum si accesoriile pe care le doriti.

Obiectele Sanitare

In ceea ce priveste alegerea obiectelor sanitare, tineti cont de mai multe aspecte, printre care:
- Calitatea acestora. Alegeti obiecte sanitare de cea mai buna calitate. Nu faceti rabat in ceea ce priveste achizitionarea obiectelor sanitare – tinand cont de faptul ca obiectele sanitare sunt obiecte utilizabile pe termen lung.
- Functionalitate si Confort. – In functie de bugetul si preferintele Dvs. puteti alege cazi de baie cu diferite sisteme de hidromasaj ; sau cabine de dus – accesorizate cu panouri de dus, functii colourterapy, etc. Vasele WC si bideurile suspendate sunt una dintre recomandarile noastre – acestea oferind o usoara intretinere si curatare a zonei de baie.
- Design. Tineti cont in alegerea obiectelor sanitare de designul locuintei Dvs. Alegeti, spre exemplu, obiecte sanitare cu forme moderne, minimaliste pentru o locuinta moderna sau lavoare cu picior, pentru o locuinta cu un design mai clasic.

Finisajele Baii


Placajele ceramice
– sunt cea mai des intalnita varianta de finisaj pentru zonele de baie. In prezent pe piata puteti gasii mii de colectii de placaje ceramice – pentru orice stil de amenajare al baii. Calitatea placajelor ceramice variaza foarte mult de la o colectie la alta, de la un producator la altul. Aceasta este data de calitatea glazurii. Placile ceramice de calitate superioara sunt obtinute prin presarea unor materii prime poroase. Pentru zonele de baie sunt recomandate placile ceramice din categoria PEI II. Nu ezitati sa intrebati comerciantul de categoria placilor ceramice! Alegeti intotdeauna pentru amenajarea unei bai placi ceramice din aceeasi colectie! Nu combinati placi din colectii diferite, deoarece de cele mai multe ori dimensiunile acestora nu se vor imbina corespunzator.

Parchetul pentru bai – In cazul in care doriti o alta abordare a amenajarii baii Dvs. puteti opta pentru finisarea pardoselii cu parchet special pentru baie. Acesta trebuie sa fie ales cu mare atentie, tratat corespunzator zonei si montat de catre specialisti in domeniu. In cazul in care optati pentru acest tip de finisaj al pardoselii, puteti alege placaje ceramice pentru pereti, in special in zonele cu umiditate crescuta, precum in zona cazii de baie, a lavoarului si a cabinei de dus.

Vopseaua lavabila – Peretii baii pot fi finisati cu ajutorul vopselei lavabile speciale pentru baie. Avantajele acestui tip de finisaj sunt date in special de varietatea de culori oferita, precum si de pastrarea culoriilor folosite in restul incaperilor si in sala de baie.

Tapetul – Un alt tip de finisaj al peretilor baii este tapetul. Este recomandat in special in zonele unde nu sunt amplasate obiecte sanitare, precum cazi de baie, cabine de dus.

Ioana Tinca –
Interior Store

  • Kudika

    Dragoș Moștenescu a părăsit România și s-a mutat la Londra! Cu ce...

  • Kudika

    Cum alegi gresia tip parchet potrivită pentru amenajarea interioară?

  • Kudika

    Ritualul de Lună Nouă de care toate sufletele au nevoie. Un dar de...

  • Kudika

    Cum să creezi în locuința ta un mediu primitor pentru oaspeți

  • Kudika

    3 boostere pentru imunitate - Saună, băi termale și băi cu magneziu

  • Kudika

    Ce produse sa cumperi la reduceri