Baia - lux si functionalitate

Baia este una dintre incaperile regasite in zona de noapte a locuintei. Amenajarea si decorarea baii a devenit un subiect de mare interes, atat in randul beneficiarilor, cat si al designerilor.

Baia este una dintre incaperile regasite in zona de noapte a locuintei. Amenajarea si decorarea baii a devenit un subiect de mare interes, atat in randul beneficiarilor, cat si al designerilor.

Planificarea simpla a baii

Indiferent ca este vorba de amenajarea unei bai noi sau reamenajarea unei bai deja existente, trebuie acordata o mare atentie planificarii acesteia. In cele ce urmeaza, veti gasi trei etape pentru o planificare simplista a baii Dvs.

Prima etapa
in planificarea baii este stabilirea exacta a dimensiunilor incaperii. Masurati fiecare perete al incaperii si creati un plan la scara a acesteia. Asezati pe schita Dvs. usa de acces in incapere, ferestrele, precum si radiatoarele prezente in incapere. In cazul in care este vorba de reamenajarea unei bai, amplasati pe schita dvs. si punctele electrice – prize, intrerupatoare, corpuri de iluminat. In cazul in care baia Dvs. nu beneficiaza de nici o fereastra, aveti grija sa amplasati si un ventilator pentru ventilatia in baie.

Cea de-a doua etapa
in planificarea baii este stabilirea amplasarii obiectelor sanitare. Pe schita creata amplasati obiectele sanitare, astfel: vasul WC, cada de baie si/sau cabina de dus, lavoarul si bideul. Tineti cont in amplasarea vasului WC si a bideului de scurgerile deja existente. Stabiliti, de asemenea, si daca doriti un vas WC cu rezervor propriu sau doriti rezervor incastrat in perete. In general, in baile de mici dimensiuni, precum cele de la bloc, nu exista suficient spatiu pentru amplasarea tuturor obiectelor sanitare. Astfel, bideul este de cele mai multe ori exclus; la fel si cabina de dus, beneficiarii optand pentru o cada de baie. Pentru a nu exclude aceste obiecte din baia dvs. va puteti orienta catre un vas WC cu bideu inclus sau pentru un capac de WC cu functie de bideu si pentru o cada de baie cu pereti.

Ultima etapa a planificarii zonei de baie este stabilirea finisajelor folosite. Puteti opta aici pentru placaje ceramice, parchet special pentru bai sau o combinatie intre cele doua. Stabiliti in acesta etapa care sunt finisajele pentru care doriti sa optati, precum si care sunt culorile pe care vrei sa le folositi. Tot in aceasta etapa stabiliti si care sunt piesele de mobilier necesare pentru baia Dvs, precum si accesoriile pe care le doriti.


Kudika
18 Februarie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri