Setari Cookie-uri

10 metode de a scapa de pete

Inlaturarea petelor formate pe mobilierul si peretii locuintei tale poate constitui o adevarata provocare, cu atat mai mult cu cat acestea sunt de diferite naturi. Iti prezentam 10 metode de a scapa de cele mai frecvente pete.

Dupa perioada agitata a sarbatorilor de iarna, in care a trebuit sa te imparti intre intampinarea musafirilor si pregatirea mesei, cu siguranta, primul loc pe lista ta de prioritati il ocupa procesul de curatenie. Inlaturarea petelor formate pe mobilierul si peretii locuintei tale poate constitui o adevarata provocare, cu atat mai mult cu cat acestea sunt de diferite naturi. Iti prezentam 10 metode de a scapa de cele mai frecvente pete.

1. Petele de cafea nu vor constitui o problema, daca apelezi la produsele aflate la indemana oricui. Cu putina apa rece si sapun, poti scapa de ele, iar in cazul in care canile tale au capatat, in timp, o culoare inchisa din cauza cafelei, umple-le timp de o zi cu otet si le vei putea curata a doua zi cu usurinta, recapatandu-le, astfel, culoarea initiala.

2. Berea, varsata pe suprafete deschise la culoare, nu numai ca lasa in urma sa un miros neplacut, ci si pete galbui. De acestea din urma poti scapa daca le freci cu o laveta imbibata intr-o solutie formata din alcool alb, de 70 de grade, si apa.

3. Vinul rosu este unul dintre alimentele care lasa cele mai pregnante pete, iar trecerea timpului poate duce la instalarea definitiva a acestora. In cazul in care vinul a fost varsat pe o suprafata textila, petele formate se inlatura cu ajutorul vinului alb, iar daca a fost varsat pe pereti, urmele se curata cu o carpa imbibata in inalbitor.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
12 Ianuarie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.