Frigul si-a facut simtita prezenta, iar oscilatiile de temperatura ne pun probleme in alegerea potrivita a accesoriilor pentru pat. Schimbarea anotimpurilor atrage dupa sine necesitatea de a alege salteaua si lenjeriile de pat potrivite fiecarui sezon in parte, acestea trebuind sa fie moderne, aspectuoase si usoare, in acelasi timp.

Un prim aspect pe care il poti avea in vedere este alegerea sa in functie de anotimp. Astfel, poti opta pentru o pilota groasa, conceputa special pentru sezon rece, pilote subtiri sau pentru pilote realizate special pentru a face fata celor patru anotimpuri. Pilotele de iarna, fiind mai groase, au o cantitate de 490 g/mp de umplutura sau de 430 g/mp, daca doresti una mai usoara. Cu toate acestea, daca dormitorul tau este mai calduros, poti achizitiona o pilota cu o cantitate de 380 g/mp. Pilotele de vara au umplutura de 120g/mp, in vreme ce acelea realizate pentru anotimpurile intermediare au umplutura de 200 g/mp.

Materialul
din care este realizata pilota este un aspect extrem de important. Pilotele din puf natural sunt recunoscute pentru faptul ca sunt usoare si calduroase, insa necesita atentie deosebita la modul de intretinere. Cele din microfibre, pe de alta parte, se intretin usor, au greutatea redusa, asigura o aerisire buna si sunt antialergice. Pretul mai scazut al acestora se explica prin faptul ca au o durata de viata mai redusa, tasandu-se in timp. Pilotele cu umplura din lana sunt recomandabile pe timp de iarna, insa prezinta dezavantajul de a fi mai grele, acest lucru constituind, de multe ori, un impediment. Indiferent de umplutura sa, este imperios ca pilota sa aiba husa din bumbac, material moale, ce absoarbe transpiratia.

Un alt aspect de care trebuie sa tii cont in momentul in care achizitionezi o pilota este marimea sa. Alege dimensiunile acesteia in functie de cele ale patului; astfel, pentru un pat minimal de doua persoane, opteaza pentru o pilota de 170x210 cm, iar pentru unul matrimonial, alege o pilota de 200x210 cm.

In linii mari, atunci cand achizitionezi o pilota, este imperios sa tii cont atat de dimensiunile sale, cat si de materialul din care este realizata si de aspectul sau.

Imagini: Sweetpea & Willow


  • Kudika

    Trenduri de Modă în Evoluție: Bluze și Cămăși pentru Bărbați -...

  • Kudika

    Cum să alegi în mod corespunzător perdelele pentru living

  • Kudika

    Cum să alegi un pat tapițat perfect pentru interiorul dormitorului...

  • Kudika

    Cum sa alegi parfumul perfect? 20 de recomandări de parfumuri de damă

  • Kudika

    Cum să alegi hrana ideală pentru animalul tău de companie?

  • Kudika

    Ce produse sa cumperi la reduceri