Setari Cookie-uri

7 metode de a scapa de mirosul neplacut din locuinta ta

Pentru a ne putea bucura de propriul camin, nu este suficient ca acesta sa fie amenajat conform ultimelor tendinte; pe langa acest factor, este imperios ca locuinta noastra sa fie in permanenta curata si sa aiba un miros placut. Creierul nostru recunoaste si asociaza diferite persoane, obiecte sau locuri cu un anumit parfum, motiv pentru care, de multe ori, atmosfera specifica a caminului nostru reprezinta unul din aspectele care ne determina sa ne atasam de acesta si sa il numim “acasa”.

5. De asemenea, galeata de gunoi, o sursa constanta de mirosuri mai putin agreabile, poate fi spalata cu o solutie formata din doua linguri de bicarbonat si o cana de otet fierbinte, proces urmat de clatirea acesteia.

6. Mirosul de tutun si fumul de tigara pot deveni o problema serioasa, daca in locuinta ta se fumeaza in mod constant. Scrumierele pot scapa de mirosul lasat de tigari daca le speli cu apa si bicarbonat de sodiu, substanta pe care o poti folosi si pentru a scapa de mirosul masinii de spalat vase, daca o adaugi in recipientul pentru detergent. O alta metoda de a indeparta mirosul de tutun consta in amplasarea in colturile incaperii a unor prosoape inmuiate in apa rece si stoarse, peste care poti presara cateva frunze uscate de menta sau levantica.

7. In cazul in care ai un animal de companie, mirosul acestuia se va impregna in intreaga locuinta, articole precum covoarele sau canapeaua fiind cele mai des afectate obiecte. In acest caz, cel mai indicat este sa achizitionezi produse de curatare, ce nu contin amoniac, sau poti realiza acasa propria solutie, compus din amestecul unei parti de otet cu doua de apa. De asemenea, este recomandabil ca fotoliile, canapeaua si covoarele sa fie curatate la abur in mod constant.

Luand in considerare timpul petrecut in interiorul locuintei noastre, modul in care aceasta miroase are un impact asupra noastra mult mai puternic decat il are felul in care este decorata, asadar este necesar sa ai mereu in vedere pastrarea unui parfum fresh.

Featured foto by LEDOMSTOCK via Shutterstock


Kudika
3 Noiembrie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.