Dining-ul reprezinta acea zona dintr-o locuinta, a carei destinatie stricta este de a servi ca loc pentru luat masa. Aceasta incapere este foarte des intalnita in locuintele din celelalte tari, insa, in ultimii ani, a inceput sa devina populara si la noi in tara.

Este recomandabil ca dining-ul sa se afle in exteriorul bucatariei, pentru a evita sa luam masa in aburii si mirosurile acumulate in timpul pregatirii acesteia. De asemenea, este de preferat ca dining-ul sa se afle in zona imediat apropiata a camerei de zi, pentru ca musafirii sa nu fie nevoiti sa se deplaseze mult.

In momentul in care alegi mobilierul, este necesar sa iei in considerare nu numai membrii familiei, ci si posibilii oaspeti. In functie de numarul acestora din urma, poti opta pentru o masa mai mare sau pentru una extensibila. Atunci cand te hotarasti asupra pozitionarii mesei, este imperios sa iei in calcul si spatiul alocat deplasarii in jurul acesteia. Este recomandabil ca mobilierul sa fie ales in acelasi stil decorativ cu cel al locuintei.

Pentru un stil clasic, alege o masa din lemn masiv si scaune din acelasi material, dar care pot fi tapisate cu piele sau catifea. Mobilierul din lemn masiv este foarte impunator si denota eleganta. Daca doresti sa amenajezi un dining contemporan, ai mai multe variante in ceea ce priveste mobilierul: masa poate fi realizata din granit, mase plastice, sticla colorata mata, MDF, iar scaunele cu forme avangardiste sunt realizate din mase plastice. Poti opta pentru o amenajare vesela, pop art, cu scaune colorate sau ale caror imprimeuri au ca tema benzile desenate. O alta piesa de mobilier de care vei avea nevoie in aceasta incapere este o comoda, in care sa depozitezi farfuriile, paharele, tacamurile sau suporturile pentru farfurii. O alta comoda iti poate fi utila pentru a aseza un sistem audio sau chiar un televizor.

Rolul iluminatului intr-o astfel de incapere este important, asadar evita aplicele si opteaza pentru lampi de tavan suspendabile, pe care le poti amplasa deasupra mesei. In ceea ce priveste peretii, poti opta pentru culori pamantii sau chiar rosu, care stimuleaza pofta de mancare. Tablourile constituie solutia perfecta de a decora peretii si, in acelasi timp, vor anima incaperea. Opteaza pentru o pardoseala care poate nu necesita mult timp pentru a fi curatata, dar care sa fie calduroasa pe timpul iernii.

Indiferent de locul in care ai amenajat dining-ul, acesta trebuie sa se potriveasca personalitatii tale si sa fie un loc relaxant si potrivit pentru a lua masa.

Imagini: Danetti

Un articol de
Ana Marin


  • Kudika

    Black Friday 2023: Reduceri la Vegis.ro, Complice, Floria, Niavis,...

  • Kudika

    Cum alegi bicicleta potrivită pentru cel mic, dar și pentru tine:...

  • Kudika

    Cum se pregătesc românii în așteptarea sărbătorilor de Paște

  • Kudika

    Cum ne pregătim pentru Sărbătoarea Sfântă a Paștelui? Tradiții și...

  • Kudika

    Cum se înțelege Alex Velea cu băieții săi: O bag pe nevastă-mea la...

  • Kudika

    Ce produse sa cumperi la reduceri