Setari Cookie-uri

7 sugestii de amenajare a casei scarii

De cele mai multe ori, casa scarii confera locuintei un aspect incomplet, intrucat nu este folosita. In functie de natura scarii, aceasta zona poate fi pusa in evidenta in mai multe moduri.

In orice locuinta, indiferent de natura ei, fiecare persoana pune accent atat pe aspectul acesteia si, implicit, pe stilul decorativ si mobilier, cat si pe sistemul de depozitare. O organizare cat mai eficienta atrage dupa sine cat mai multe spatii de depozitare. Fie ca locuim la bloc sau la casa si oricare ar fi marimea caminului, niciodata nu avem suficiente spatii de depozitare, drept consecinta suntem nevoiti sa profitam de fiecare zona a locuintei.

Cei care locuiesc la casa se confrunta, insa, cu inca o problema: punerea in valoare a scarii si a casei scarii. De cele mai multe ori, casa scarii confera locuintei un aspect incomplet, intrucat nu este folosita. In functie de natura scarii, aceasta zona poate fi pusa in evidenta in mai multe moduri.

1. In cazul in care scara este realizata din beton, ai posibilitatea de a transforma spatiul de sub aceasta intr-un dressing. Optand pentru unul personalizat, acesta se va plia pe dimensiunile de care dispui si va putea fi compartimentat in functie de necesitatile si preferintele tale. Intrucat usile culisante nu pot fi folosite din cauza unghiului de inclinatie a scarii, pentru a avea acces la toate obiectele depozitate, poti imparti dressingul in mai multe module. Imaginea dressingului cu multe usi asimetric dispuse va anima spatiul.

2. O alternativa a acestui sistem de depozitare consta in amplasarea unor etajere sau a unor polite sub scara. Pentru un aspect chic, poti opta pentru niste cutii haioase din carton, din ratan sau plastic; in felul acesta, obiectele depozitate nu vor fi asezate la vedere, iar rezultatul final va fi unul spectaculos.

3. Daca spatiul iti permite, poti amplasa in aceasta zona un sezlong sau un fotoliu mai deosebit, caruia sa ii alaturi un lampadar.

4. O alta solutie consta in transformarea casei scarii in biblioteca. Intrucat tendintele ultimilor ani promoveaza amenajarea livingurilor intr-un stil cat mai aerisit, cu influente minimaliste, depozitarea cartilor a devenit o problema. Astfel, poti dedica aceasta zona cartilor si nu vei mai intampina dificultati in depozitarea lor.

5. In functie de planul casei tale, poti profita de spatiul de sub scara transformandu-l in birou. Nu ai nevoie decat de un birou, de cateva polite si, eventual, de un dulapior jos. Este de preferat ca acestea sa fie realizate din acelasi material, pentru a pastra un aspect unitar.

Vizionare placuta


Kudika
20 Septembrie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.