Setari Cookie-uri

15 intrebuintari ale bicarbonatului de sodiu

Pe langa numeroasele utilizari in curatenia casei, bicarbonatul de sodiu este folosit si pentru albirea dintilor, pentru obtinerea unei respiratii proaspete, in bucatarie sau chiar ca demachiant. Iata 15 intrebuintari ale bicarbonatului de sodiu in casa.

11. Petele formate pe obiectele din ceramica sau portelan se inlatura frecandu-le cu o pasta din 3 parti de bicarbonat si una de apa.

12. Adaugat in masina de spalat vase, in recipientul pentru detergent, va ajuta atat la eliminarea mirosurilor neplacute, cat si la dezinfectarea si curatarea vaselor.

13. Este cunoscut faptul ca bicarbonatul se utilizeaza la curatarea argintului. Obiectele din argint isi vor recupera stralucirea de odinioara, daca le freci cu ajutorul unui burete pe cele netede si cu o perie pe cele in relief.

14. Mirosul neplacut al scrumierelor, lasat de tigari, persista, in general. Pentru a scapa de el, spala-le bine cu apa si bicarbonat.

15. Grilajul gratarului este un alt obiect pe care nu trebuie sa il ignori. Obtine o pasta din apa si o lingurita de bicarbonat de sodiu si freaca grilajul, timp de cateva minute, pentru a-l dezinfecta.

Un articol de Ana Marin




Kudika
13 Septembrie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.