Setari Cookie-uri

7 sfaturi de la Elvila pentru alegerea mobilei de bucatarie

In zilele noastre, bucataria a capatat un nou statut. Aceasta nu mai constituie doar locul in care gatim si luam masa, ci si zona in care petrecem cea mai mare parte a timpului. Tocmai din acest motiv sunt importante atat modul in care bucataria este mobilata si echipata, cat si aspectul sau.

2. Culoarea mobilei este un alt aspect important in alegerea mobilei de bucatarie. Aceasta nu trebuie aleasa pentru ca se afla in tendinte, ci in functie de culoarea peretilor si a pardoselii. Puteti opta pentru o schema cromatica ton pe ton, care propune alaturarea mai multor tonuri ale aceleiasi culori, cele pamantii fiind cele mai des intalnite, sau puteti alege mobila intr-o culoare contrastanta cu cea a finisajelor incaperii.

3. Unul dintre cele mai importante aspecte de care trebuie sa tineti cont in momentul alegerii mobilei de bucatarie este materialul din care este realizat. Acesta trebuie sa fie superior din punct de vedere calitativ, cu atat mai mult cu cat mobila de bucatarie se schimba la un interval de timp mai lung.

4. Este necesar ca blatul mobilei de bucatarie sa se intretina usor si sa fie rezistent la umiditate, temperaturi ridicate si agenti chimici. Se recomanda ca blatul sa fie neted, striatiile favorizand dezvoltarea bacteriilor. Puteti opta pentru un blat din granit, un material elegant si cu o durata de viata foarte lunga, cuart, ceramica, lemn masiv, MDF sau PAL melaminat, in functie de preferinte si de bugetul de care dispuneti.

5. Atunci cand alegeti mobilierul de bucatarie, este util sa luati in calcul corpurile de care aveti nevoie. Este necesar ca unul dintre corpuri sa fie pentru depozitarea oalelor si a tigailor, altul sa fie prevazut cu suport pentru tacamuri, alt corp sa fie utilat cu scurgator pentru vase si un alt corp sa fie utilizat pentru cani si pahare. De asemenea, va recomandam sa aveti in vedere atat modul in care se deschid usile, cat si sistemul de inchidere, sa fie rezistent.

6. Obiectele cele mai importante care nu lipsesc dintr-o bucatarie sunt chiuveta, aragazul si frigiderul. Alegerea mobilei se face si in functie de posibilitatea de amplasare a chiuvetei, aragazului si frgiderului, in functie de forma bucatariei, de pozitia ferestrei. Distanta dintre chiuveta si aragaz trebuie sa fie de minimum un metru. Daca optati pentru o mobila cu un corp tip soldat, puteti dispune cuptorul in interiorul acestuia.

7. Nu in ultimul rand, in ceea ce priveste locul de luat masa, daca spatiul va permite, puteti alege un mobilier de tip insula sau unul prevazut cu bar. In caz contrar, masa si scaunele trebuie sa fie in consonanta stilistica cu restul bucatariei.

Va invitam sa vizionati colectia Elvila cu mobila de bucatarie si sa alegeti produsul care se pliaza cel mai bine pe nevoile dvs. Succes!

Bucatarie 1:
Mobila WIND melamina
Bucatarie 2:
Mobila Luk 2


Kudika
30 Iulie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.