Mentinerea unei sanatati bune implica, cu siguranta, existenta unui somn odihnitor. Avand in vedere timpul pe care il petrecem in pat, este important sa alegem salteaua potrivita. In acest sens, Elvila, producator saltele relaxa, iti vine in ajutor cu cateva criterii pentru alegerea corecta a saltelei.

1. In primul rand, trebuie sa alegeti o saltea cu dimensiuni care sa se potriveasca cu patului dumneavoastra. Fie ca patul este single, dublu sau king size, inainte de a cumpara o saltea, aflati dimensiunile exacte ale patului.

2. Atunci cand achizitionati un asemenea articol, este important sa acordati atentie si companiei de la care o procurati. Va sfatuim sa optati pentru un producator care si-a creat un renume pe piata si a carui calitate poate fi garantata.

3. Materialul din care este confectionata salteaua este un alt aspect de care trebuie sa tineti cont. Acesta trebuie sa ofere atat confort termic, cat si sa se adapteze formei corpului, asadar alegeti unul superior, din punct de vedere calitativ. Optati pentru materiale naturale, precum matasea sau bumbacul, tratate antistatic si antibacterian, care asigura un grad optim de igiena. De asemenea, pe durata verii, salteaua trebuie sa nu stimuleze aparitia transpiratiei si sa disipeze caldura, in vreme ce, in timpul iernii, trebuie sa o pastreze.

4. In functie de compozitia structurii interne, saltelele pot fi prevazute cu arcuri, latex, spuma poliuretanica, aer sau apa, ultimele doua tipuri fiind mai rar intalnite, datorita utilizarii lor la recomandarea medicului. Saltelele cele mai des intalnite sunt cele pe arcuri, realizate din otel indeformabil. Acestea au o elasticitate mare si ofera izolatie termica mai buna decat celelalte, insa au o durata de viata mai scurta decat cele din latex. Saltelele din latex prezinta performante ridicate de confort, avand functii ortopedice, conferind coloanei vertebrale o pozitie corecta. Latexul permite o buna circulatie a aerului si favorizeaza evaporarea umezelii. Mai mult, aceste saltele sunt hipoalergenice si tratate impotriva acarienilor.

5. Pentru a satisface cerintele ergonomice ale fiecarei persoane, salteaua trebuie sa fie elastica si, in acelasi timp, tare. Golul format intre zona lombara si saltea trebuie sa aiba dimensiunea unei palme: astfel, daca nu puteti introduce mana in acea zona, inseamna ca salteaua este prea moale, iar daca golul este mare, inseamna ca salteaua este prea tare pentru dumneavoastra.

Pentru a va bucura cat mai mult de saltea, se recomanda rotirea acesteia o data la 3-4 luni, pentru evitarea deformarii sale, si imbracarea sa cu un cearceaf de protectie. De asemenea, curatarea acesteia se face cu o carpa imbibata in apa si sapun si nu cu produse chimice.

Marca inregistrata a companiei Elvila, Relaxa se identifica astazi cu producatorul de saltele nr.1 in Romania si este certificata ISO 9001/2000.

In functie de necesitatile dvs., Elvila va ofera posibilitatea de a comanda online, pe www.elvila.ro, saltele relaxa. Pentru a-ti usura alegerea, pe site exista posibilitatea de filtrare a saltelelor relaxa cu arcuri, si a saltelelor relaxa cu latex, dupa 3 criterii: material, inaltime, lungime x latime.
In plus, in aceasta perioada puteti profita de reduceri, preturi la saltele relaxa original, incepand cu 207 lei.

  • Kudika

    Cele mai bune 10 sfaturi despre relații pe care le-am auzit de la...

  • Kudika

    APIVITA lansează 5 Action Ser de ochi cu extract de crin alb:...

  • Kudika

    Găsește lumina în tine: 7 Sfaturi pentru a te proteja de sufletele...

  • Kudika

    8 sfaturi pentru a te bucura de o piele fermă și tonifiată

  • Kudika

    Sfaturi pentru o vacanță la schi la un preț avantajos

  • Kudika

    Ce produse sa cumperi la reduceri