Setari Cookie-uri

Cum pastram locuinta racoroasa?

Odata cu sosirea verii, si-au facut aparitia si zilele caniculare. Arsita cu care ne confruntam in aceasta perioada a anului ne impiedica sa dormim si sa ne desfasuram activitatile de zi cu zi in buna lor ordine.

Odata cu sosirea verii, si-au facut aparitia si zilele caniculare. Arsita cu care ne confruntam in aceasta perioada a anului ne impiedica sa dormim si sa ne desfasuram activitatile de zi cu zi in buna lor ordine. Chiar daca aerul conditionat reprezinta cea mai eficienta metoda de combatere a caldurii, achizitionarea acestuia presupune si un buget pe masura, de care nu dispune toata lumea, si, daca nu este folosit corespunzator, poate avea efecte negative asupra sanatatii noastre. Totodata, puteti opta pentru ferestre cu geam termoreflectant, insa procurarea lor atrage dupa sine si o anumita suma de bani. Desi rezultatele nu sunt la fel de eficiente ca cele ale aerului conditionat, exista cateva metode simple si deloc costisitoare, ce ajuta la pastrarea unei temperaturi acceptabile in locuinta.

Ferestre

Pentru a impiedica intrarea caldurii, este recomandabil sa deschideti ferestrele doar in timpul noptii. Ziua, tineti obloanele inchise si trageti jaluzelele, iar in acest fel, veti evita si supraincalzirea pieselor de mobilier si a pardoselii. Optati pentru draperii din materiale grele, mate, in culori deschise, iar in cazul jaluzelelor, puteti alege unele de tip rulouri sau din bambus. De asemenea, puteti plasa pe ferestre folii cu protectie termica, insa trebuie sa aveti in vedere faptul ca acest lucru implica si o cantitate redusa de lumina.

Aparate electrocasnice


Alternativa economica a aparatului de aer conditionat este ventilatorul portabil. Desi nu este la fel de eficient, pretul sau este considerabil mai mic si, mai mult, prezinta avantajul de a putea fi mutat, in functie de preferinte. In zilele toride, umiditatea face ca arsita sa fie si mai greu de suportat, drept urmare, este necesara reducerea acesteia. In acest caz, plasati in incapere un dezumidificator, un aparat care, nu numai ca nu este costisitor, dar este si de dimensiuni reduse. Intrucat aparatele electrocasnice emana multa caldura, se recomanda utilizarea lor cat mai putin posibil, in special a cuptorului. In ceea ce priveste corpurile de iluminat, trebuie retinut faptul ca becurile fluorescente degaja mai putina caldura decat cele cu halogen sau cele incandescente.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
19 Iulie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.