Alege lampadarul potrivit

Alege lampadarul potrivit

Iluminatul joaca un rol extrem de important in viata fiecaruia dintre noi, permitandu-ne sa interactionam cu mediul extern, si, mai mult, are o influenta extraordinara asupra sanatatii noastre, o cantitate insuficienta sau o lumina mult prea puternica daunand vederii noastre.

Iluminatul joaca un rol extrem de important in viata fiecaruia dintre noi, permitandu-ne sa interactionam cu mediul extern, si, mai mult, are o influenta extraordinara asupra sanatatii noastre, o cantitate insuficienta sau o lumina mult prea puternica daunand vederii noastre. Tocmai din acest motiv, indiferent de importanta incaperii, aceasta din urma trebuie sa fie corect iluminata, in conformitate cu activitatile desfasurate in zona respectiva, contand dozajul, cat si amplasarea corpurilor de iluminat.
Desi, in general, lumina artificiala este utilizata in momentul in care intensitatea celei naturale scade, aceasta este folosita si pentru a crea o atmosfera placuta sau pentru a evidentia o anumita zona. Pentru a obtine o atmosfera cat mai placuta, designerii recomanda combinarea solutiilor de iluminat standard cu cele ambientale. Lampadarul este o piesa ce se bucura de multa popularitate. Foarte practic, acesta este cautat datorita manevrabilitatii sale, oferind posibilitatea de a fi mutat in orice loc. Lampadarul ii confera incaperii in care este amplasat o nota personala si romantica. Oferta de pe piata este foarte variata, acoperind toate stilurile si utilizand cele mai nonconformiste materiale.
Inaltimea acestuia va fi aleasa in functie de dimensiunile incaperii si de piesele de mobilier. Cu toate acestea, ultimele tendinte arata o precadere pentru cele foarte inalte si arcuite, cu abajur mare. Acestea sunt potrivite pentru o amenajare contemporana, minimalista. Un lampadar cu o forma organica, avangardista, in culori curajoase, va anima incaperea si va fi in armonie estetica cu piesele de mobilier contemporane. De asemenea, pentru a pastra acest stil, puteti alege un lampadar cu 3 sau 5 brate intrepatrunse, sinusoidale, cu abajururi de dimensiuni diferite, ce creeaza senzatia de fluiditate. Lampadarele cu abajurul din hartie sau cele din masa plastica, cu forme organice, nu numai ca sunt nonconformiste, dar si convenabile ca pret.
Pentru o amenajare clasica sau opulenta, puteti opta pentru lampadare cu abajur din cristale iar rezultatul va fi obtinerea unui decor elegant si fastuos. Materialul acestui corp de iluminat va fi ales si in functie de utilitatea sa. Astfel, abajurul poate fi opac, pentru o iluminare ambientale, sau din sticla, cat mai translucid, daca este folosit pentru citit. Poate fi utilizat si pentru iluminarea birourilor, optand pentru un corp cu brate manevrabile si un abajur sobru si elegant.
Pentru a obtine o atmosfera intima si calduroasa si pentru a avea o locuinta chic, lampadarul, piesa decorativa ce se afla mereu in tendinte, constituie solutia perfecta.
Lampadar 1: All Up and On
Lampadar 2 si 3:
Rume

Vizionare placuta


Kudika
30 Iunie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri