Setari Cookie-uri

Amenajeaza-ti locuinta in stil colonial

Desi isi are originile in urma cu cateva secole, stilul colonial a inceput sa fie popular de cativa ani. Acesta imbina exotismul stilului tropical si eleganta si naturaletea stilului clasic. Totodata, sunt combinate modul de amenajare traditional englezesc cu elemente exotice. Acest stil este recomandat spatiilor mari, cat mai aerisite si luminoase. In general, el se potriveste livingurilor si dormitoarelor cu dimensiuni mari, pentru a-l pune cat mai bine in valoare

Fiecare persoana se confrunta cu anumite probleme in incercarea de a obtine si mai ales de a pastra un stil decorativ cat mai fidel posibil. De cele mai multe ori, acest lucru nu presupune numai redarea cat mai precisa a stilului respectiv si achizitionarea articolelor potrivite, ci si integrarea vechilor obiecte personale in noul decor. Alegerea unui stil se face in functie de personalitatea fiecaruia dintre noi si de spatiul de care dispunem.
Desi isi are originile in urma cu cateva secole, stilul colonial a inceput sa fie popular de cativa ani. Acesta imbina exotismul stilului tropical si eleganta si naturaletea stilului clasic. Totodata, sunt combinate modul de amenajare traditional englezesc cu elemente exotice. Astfel, se pune mare accent pe articolele naturale, precum blanuri, lemn masiv, ratan, obiecte impletite, bambus, plante exotice.
Acest stil este recomandat spatiilor mari, cat mai aerisite si luminoase. In general, el se potriveste livingurilor si dormitoarelor cu dimensiuni mari, pentru a-l pune cat mai bine in valoare. Mobilierul este greu, voluminos, cu linii cat mai simple, sobre. Biblioteca este alcatuita din corpuri inalte, solide, din lemn masiv, comodele sunt cat mai inalte, din acelasi material. In ceea ce priveste canapelele si fotoliile, acestea pot fi din nuiele impletite sau cu baza din piele si perne din material textil. Masuta de cafea este joasa, in vreme ce masa din dining este cat mai mare, cu picioarele masive. Un articol ce nu trebuie sa lipseasca este oglinda mare, cu rama din lemn de nuc, mahon sau teak.
Spre deosebire de stilul tropical, cel colonial nu face abuz de animal print-uri, folosindu-le in cantitati cat mai mici, in schimb, peretii pot fi decorati cu capete de animale sau coarne. Textilele sunt naturale, diafane, ferestrele si patul sunt prevazute cu perdele din voal sau matase. Daca patul nu are baldachin, o alternativa consta in amplasarea unui voal pe tablia acestuia, in jurul careia il puteti rasuci sau il puteti aseza asimetric. Pentru a inviora incaperea, optati pentru perne decorative cu imprimeuri animaliere, pe care le alternati cu unele simple, in culori diferite, pastrand, insa, paleta cromatica.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
17 Mai 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.