Setari Cookie-uri

Decoreaza-ti livingul in stil minimalist

Premisele minimalismului constau in functionalitate si in reducerea la formele esentiale, primare, la strictul necesar. Antitetic stilurilor cu care eram obisnuiti pana acum cativa ani, minimalismul este adesea asociat cu arhitectura contemporana, tocmai datorita amplorii pe care a luat-o in ultimul timp si popularitatii de care se bucura. Abordand spatiile practice, stilul minimalist vizeaza un spatiu aerisit si pune in evidenta volumetriile.

Mobilierul se desfasoara pe orizontala, facand trimitere la stilul japonez. Piesele de mobilier sunt, de asemenea, minimale, simple si asimetrice. Renuntati la vechea biblioteca inalta si compuneti-va singuri noul ansamblu, alaturand un corp vertical, prismatic, cu o comoda lunga, de inaltime mica, si polite de lungimi diferite, pentru a accentua asimetria, sau combinand acelasi cabinet jos cu un corp orizontal suspendat. Acestea pot fi atat de aceeasi culoare, cat si de culori diferite, pentru un aspect mai spectaculos. Canapeaua trebuie sa fie simpla, rectangulara, cu spatarul jos, insa, in cazul in care spatiul va permite, puteti opta pentru un coltar si taburet. Culoarea acestora va fi contrastanta corpurilor de depozitare sau in aceeasi nuanta, urmand ca pernele decorative sa fie de alta culoare. Amplasati o masuta de cafea joasa, asemenea celor japoneze, pe care o decorati cu un platou supradimensionat.
Plafonul este, in general, lasat liber, insa, daca doriti un covor, aveti in vedere ca acesta sa fie de dimensiuni reduse, proportionale cu cele ale livingului. De asemenea, se renunta la perdele, dar puteti alege unele simple, din voal, tip plasa sau ata ori draperii-panou. Intrucat caracterul general al stilului minimalist este acela de eliberare a spatiului, accesoriile decorative sunt utilizate intr-un numar cat mai redus. Optati pentru vase decorative supradimensionate, pe care le asezati pe planseu, si tablouri abstracte sau fotografii alb-negru, cu rame negre, simple. Nu in ultimul rand, pe polite amplasati vase in forma de sticle, in culori mate, pentru a completa imaginea livingului minimalist.

Living 1: Biblioteca Kendu, 2362 lei

Living 2: Mobila sufragerie ZEN varianta living, 4830 lei

Living 3: Mobila sufragerie TARA 2520 lei


Kudika
15 Martie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.