Setari Cookie-uri

Amenajeaza-ti baia in tendinte!

In zilele noastre, baia a devenit, cu siguranta, mai mult decat un simplu spatiu aditional, depasindu-si statutul castigat de incapere strict functionala. Desi, in general, baile sunt caracterizate prin suprafete mai restranse, acestea au inceput, de-a lungul anilor, sa capete alte valente.

In zilele noastre, baia a devenit, cu siguranta, mai mult decat un simplu spatiu aditional, depasindu-si statutul castigat de incapere strict functionala. Desi, in general, baile sunt caracterizate prin suprafete mai restranse, acestea au inceput, de-a lungul anilor, sa capete alte valente. Preocuparile designerilor, in acest domeniu, sunt din ce in mai elaborate, iar imaginatia acestora depaseste toate barierele existente. Astfel, baia se transforma intr-un punct focal, in care detaliile sunt cele care primeaza. Baia nu mai este neglijata si ii este acordata aceeasi importanta ca si livingului sau dormitoarelor, de cele mai multe ori, fiind amenajata in acelasi stil cu restul locuintei.
Materialele utilizate inoveaza atat prin texturile lor, cat si prin modul de compunere inedit, imaginea baii anului 2010 detasandu-se de cele anterioare acesteia. Baia capata caracteristicile unui spa, adevarat sanctuar in propria noastra locuinta. In acest sezon, aspectul grav conferit de alb si de componentele geometrice este inlocuit de cel al unei bai definite prin forme organice, optiuni modulare si de introducerea printurilor.
Placile ceramice reprezinta un pivot, indiferent de stilul in care urmeaza sa decoram baia si constituie o abordare a extremelor, tendintele actuale prezentand o preferinta pentru placile de dimensiuni foarte mari sau foarte mici, precum mozaicurile. Placile supradimensionate vor conferi baii senzatia de alungire si pot fi combinate cu unele de dimensiuni mai mici, in acelasi ton, pentru un aspect curajos si nonconformist. Sunt utilizate placile imprimate, ce amintesc de tapet, modelele proeminente cu care ne-am obisnuit in cadrul design-ului interior fiind reluate in decorarea bailor.
Atat peretii, planseul, cat si mobilierul sunt realizate in patternuri cu diferite motive florale, geometrice, abstracte, reliefate sau incizate, cu diverse insertii si in culori cat mai indraznete, precum rosu, portocaliu, turcoaz, verde praz ori culoarea lavandei, conferind personalitate si eleganta. Pentru a pune in valoare baia, se realizeaza suprafete vibrate prin alternarea placilor ceramice. Se renunta la coltarele ajutatoare inestetice si se pune mare accent pe corpurile de iluminat, o iluminare corecta fiind foarte importanta, in special intr-un astfel de loc.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
24 Februarie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.