Setari Cookie-uri

Cum amenajam masa de Craciun?

Nu numai locuinta dumneavoastra va trebui sa insufle spiritul Craciunului, cat si masa trebuie sa aminteasca de atmosfera specifica. Masa de Craciun va trebui sa se impuna prin eleganta si ambianta sarbatorilor de iarna si va trebui sa faca o impresie buna celor dragi. Acest lucru se poate realiza doar printr-un decor deosebit, astfel incat masa sa arate impecabil. Va trebui, asadar, sa acordati o atentie deosebita detaliilor si sa tineti cont de fiecare componenta, avand in vedere faptul ca o mare parte a caracterului mesei festive depinde de aranjamentul propriu-zis.

Dupa ce stabiliti bugetul de care dispuneti, va trebui sa va ganditi la cromatica pe care o abordati. Pentru a pastra ideea de tot unitar, puteti porni de la stilul si paleta cromatica in care ati decorat bradul si locuinta. Este recomandabil sa nu folositi mai mult de trei culori, riscand apoi sa cadeti in extrema kitsch-ului. Combinatiile pentru care puteti opta sunt cele precum albastru cu alb sau argintiu, pentru un look modern, verde inchis cu grena si alb stralucitor, rosu si argintiu, rosu si auriu, rosu, verde si auriu sau auriu cu argintiu, pentru un plus de eleganta.
Un prim pas consta in alegerea fetei de masa. In functie de modelul si culoarea acesteia, se vor alege si culorile celorlalte elemente. Puteti opta pentru o fata de masa colorata, rosie sau cu modele aurii ori argintii, farfuriile si platourile urmand a fi albe, sau pentru o fata de masa alba si farfurii colorate. Atat fata de masa, cat si vesela pot avea motive de Craciun, precum braduti, fulgi de zapada, Mosi Craciun, oameni de zapada, stelute, clopotei, reni, tocmai pentru a accentua spiritul Craciunului. De asemenea, puteti sa va jucati cu culorile, primul rand de platouri fiind de o culoare, iar farfuriile de deasupra pot avea o culoare contrastanta. Indiferent de modelul ales, trebuie sa tineti cont de faptul ca daca fata de masa este inflorata sau are un anumit imprimeu, servetelele vor fi simple, insa, daca aceasta este simpla, nu va sfiiti in a alege niste servetele cat mai haioase si interesante. Servetelele pot fi impaturite si asezate sub tacamuri ori pe farfurii, pot fi prinse cu ajutorul unui inel cumparat sau pe care il puteti confectiona acasa din margele prinse pe o sarma subtire sau pot fi legate impreuna cu tacamurile cu ajutorul unei fundite, pentru un aspect nonconformist.
Puteti aseza, in dreptul fiecarei farfurii, boluri transparente, in care sa realizati diferite aranjamente din conuri de brad, fructe uscate, fundite si globulete sau puteti aseza margele colorate, petale de flori sau binecunoscutele potpourri, peste care turnati apa si plasati lumanari mici, plutitoare, efectul fiind unul spectaculos.
Pentru a anima masa, lumanarile nu trebuie sa lipseasca. Acestea pot fi asezate in sfesnice, in functie de stilul abordat, sau, pe un platou, asezati mai multe lumanari de dimensiuni diferite, insa aveti in vedere ca numarul acestora sa fie impar. Intotdeauna punctul focal il constituie centrul mesei. Aici puteti realiza propriul aranjament sau puteti cumpara unul floral, pentru a insufleti incaperea. Puteti amplasa o ghirlanda, inconjurata de lumanari, un bol cu crengute de brad, fundite si figurine de Craciun sau siraguri de margele, voal ori organza, incercand sa obtineti forme cat mai inovatoare. Intrucat Craciunul bate la usa, echipa Condo.ro va ureaza sarbatori fericite alaturi de cei dragi, pline de caldura si bucurie in suflet!
In imagini: Foto 1: Penguincakes
Foto 2:
Arnaud Abélard
Foto 3:
Carodean Road Designs'
Foto 4:
The Newb
Citește și:

Un articol de Ana Marin
&nbs

Vizionare placuta


Kudika
23 Decembrie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.