Setari Cookie-uri

Patul, cel mai important articol mobilier

Fie ca este prevazut cu baldachin, pentru un aspect romantic, sau tablia este tapisata cu piele, stofe brodate, matase, catifea ori decorata cu cristale, patul ramane cel mai important obiect de mobilier din casa noastra.

Dormitorul este oaza de liniste a fiecarei persoane, este spatiul sacru, caruia trebuie sa ii acordam cea mai multa atentie. Fiind un adapost impotriva agitatiei, turbulentei si, mai ales, un hotar intre lumea interioara si cea exterioara, in amenajarea acestuia trebuie sa acordam o atentie deosebita detaliului. Dormitorul trebuie sa ne imbunatateasca odihna si, in special, starea de spirit, contribuind foarte mult la linistea noastra interioara. Refugierea in dormitor dupa o zi de lucru obositoare, atrage, dupa sine, un grad ridicat de confort si de tihna.
Un somn bun isi lasa amprentele asupra activitatilor noastre cotidiene, a starii noastre psihice si, implicit, asupra modului nostru de viata, asadar importanta acestuia este vitala. Cu cat timpul destinat odihnei scade si cu cat somnul in sine este mai nereusit, cu atat performantele noastre se micsoreaza. Tocmai din aceste motive, un rol foarte important in viata noastra il detine patul.
Pentru a nu ne produce disconfort, dormitorul trebuie sa fie amenajat in asa fel incat sa nu ne agite si trebuie sa fie mereu curat si aerisit. Atunci cand achizitionam un pat, va trebui sa avem in vedere imortanta acestuia, ca atare nu trebuie sa il cumparam pe primul pe care il gasim.
In primul rand, trebuie sa ne asiguram ca salteaua pe care dormim este potrivita nevoilor noastre si ca este confortabila. Exista pe piata o varietate larga de saltele, adaptate nevoilor ergonomice fiecaruia dintre noi. Inainte sa cumparam salteaua, va trebui sa o testam si, in cazul in care avem probleme cu spatele, solutia cea mai buna este sa intrebam doctorul ce tip ni se potriveste.
Multora dintre noi ni s-a intamplat sa ne trezim dimineata cu dureri de cap si sa nu realizam ce a dus la cauzarea acesteia. Pernele nu numai ca ne afecteaza pozitia capului si a gatului, dar si sanatatea. In zilele noastre, ne putem alege perna atat in functie de materialul din care este confectionata, cat si dupa modul in care dormim: pe burta, pe spate sau pe o parte. Cercetarile spun ca pernele sintetice retin de 5 ori mai multe bacterii si praf decat cele confectionate din fulgi.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
7 Decembrie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.