Setari Cookie-uri

Amenajarea balconului-oaza de liniste

Fiecare dintre noi simte nevoia unui spatiu in care sa se relaxeze si sa isi poata desfasura tabieturile cat mai placut si mai confortabil. Atunci cand livingul sau dormitorul nu se incadreaza in aceste standarde, o incapere adiacenta care sa ne satisfaca preferintele este balconul. De cele mai multe ori, balconul este transformat in spatiu de depozitare, ticsit cu lucruri de care nu mai avem nevoie, sau este folosit pentru uscarea rufelor.

Fiecare dintre noi simte nevoia unui spatiu in care sa se relaxeze si sa isi poata desfasura tabieturile cat mai placut si mai confortabil. Pentru a va putea deconecta de grijile cotidiene, va este necesar un spatiu cat mai aerisit, destins, care sa va binedispuna si care sa fie decorat corespunzator, din moment ce modul in care un spatiu este amenajat ne influenteaza viata de zi cu zi.
Atunci cand livingul sau dormitorul nu se incadreaza in aceste standarde, o incapere adiacenta care sa va satisfaca preferintele este balconul. De cele mai multe ori, balconul este transformat in spatiu de depozitare, ticsit cu lucruri de care nu mai aveti nevoie, sau este folosit pentru uscarea rufelor.
In primul si-n primul rand, trebuie sa scapati de lucrurile inutile si sa incepeti cu o curatenie generala. Dupa acest prim pas, trebuie sa va hotarati ce functiune doriti sa capete balconul. In cazul in care vreti ca acesta sa aiba rolul unu spatiu de relaxare, atunci trebuie sa il priviti ca orice alta incapere. Va trebui sa va deprindeti de obiceiul de a depozita obiecte vechi si sa incepeti sa il tratati ca atare.
Podeaua de ciment este foarte neatragatoare si rece, ca atare, trebuie sa ii acordati o atentie deosebita. Tipul de material ales pentru pardoseala va avea un impact foarte puternic asupra modului in care balconul va fi perceput. O solutie ar fi alegerea parchetului, din diferite soiuri de lemn si diverse nuante. Placile de ceramica in culori deschise vor conferi un aspect foarte urban si modern, in vreme ce marmura sau diferitele tipuri de piatra ofera un aspect mediteranean. Asezati pe jos un covor pufos, in culori contrastante, pentru a obtine o amenajare calduroasa. O revenire spectaculoasa o au covoarele cu influente traditionale, tipic romanesti, cusute manual, care, alaturi de materiale naturale, vor da un rezultat exceptional.
Daca balconul are dimensiuni mici, exista cateva trucuri pentru a-l face sa para mai mare. Alegerea potrivita a culorilor joaca un rol important in acest sens. Daca balconul este umbrit, optati pentru culori deschise si calde. Pentru a-l face sa para mai lung, vopsiti latura lunga intr-o culoare rece, iar daca doriti sa il adanciti, vopsiti-o pe cea scurta. Finisajele pentru care optati trebuie sa fie naturale, cele din bambus fiind foarte apreciate in ultima vreme.
In niciun caz nu trebuie sa incarcati balconul, mai ales daca nu dispune de dimensiuni prea generoase. Aveti grija ca piesele de mobilier sa fie strict necesare si sa nu exagerati in numarul acestora. Puteti opta pentru un fotoliu-balansoar, o bancuta decorata cu perne sau un fotoliu cu imprimeuri cat mai atractive, pentru o atmosfera vesela si relaxanta, si alaturati-i o masuta de cafea, cu diferite accesorii decorative placute. Obiectele de mobilier din fier forjat ii vor imprima balconului dumneavoastra un aspect boem si deosebit, o alte optiune fiind si ratanul.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
9 Noiembrie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.