Setari Cookie-uri

Cum decoram in stil baroc?

Designul contemporan redescopera spectaculozitatea formelor somptuoase, vii, pline de culoare, forme ce caracterizeaza barocul. Intr-o perioada in care stilul minimalist guverneaza si isi imprima caracteristicile asupra amenajarilor interioare, barocul apare ca un manifest impotriva acestuia, intr-o antiteza estetica.

In ceea ce priveste paleta cromatica, trendul actual inglobeaza culori agresive, puternice, precum rosul aprins, fucsia, mov si, mai ales, pe cele metalice. Asadar, accesoriile in nuante de auriu si tonuri patinate trebuie sa completeze imaginea de ansamblu. Stilul baroc actual propune un echilibru din punctul de vedere al obiectelor decorative si o compozitie cat mai minimala, privitor la mobilier, in concordanta cu nevoile omului modern. Materialele textile, spre bucuria designerilor de interior, sunt bogate in imprimeuri si ofera o gama vasta de teme decorative. In felul acesta, sunt satisfacute preferintele fiecaruia dintre noi, neimpunandu-se un anumit motiv decorativ. Fie ca preferati dungile, florile, imprimeurile abstracte, toate se incadreaza in stilul baroc al vremurilor noastre.
Barocul vine in intampinarea nevoii de spectacol si ofera un interior cald, indraznet si grandios. Formele minutioase si fastuoase se preteaza atat spatiilor de mici dimensiuni, cat si vilelor opulente, dand un rezultat exceptional.
Citește și:

Imagini: Foto 1: Airdrie Chair - George Smith

Foto 2: La Lune - Rume
Foto 3: Sassy Boo Console -
The French Bedroom Company

Un articol de Ana Marin

Vizionare placuta


Kudika
19 Octombrie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.