Setari Cookie-uri

Perdelele-un accesoriu indispensabil?

Chiar daca nu realizam, detaliile sunt de o importanta extraordinara, fiind cele care transforma o incapere si care ii schimba total infatisarea. Ferestrele fiind punctul de legatura dintre exterior si lumea noastra interioara, nu trebuie private nici ele de atentia noastra. De-a lungul timpului, perdeaua a avut o evolutie interesanta. Acum, ea intruneste atat cerintele functionale, cat si pe cele estetice.

Daca doriti sa abordati un stil minimalist, chiar daca designerii opteaza pentru ferestre mari, goale si luminoase, puteti alege niste perdele cat mai simple, din materiale cat mai nonconformiste. Folositi tesaturi fine, usoare, care confera fluiditate camerei. Puteti achizitiona perdele din ata pentru un decor mai avangardist sau din organza, voal sau matase. De asemenea, brocartul, damascul, bumbacul sau muselina sunt in tendinte. Nu va temeti sa optati pentru imprimeuri, anul acesta fiind foarte cautate. Puteti achizitiona perdele simple, iar draperiile in dungi, in diverse motive geometrice, in vreme ce motivele florale sunt in voga si ele.
Alegeti culori contrastante si vibrante, paleta cromatica fiind foarte vasta si permisiva. Panglicile, ciucurii sau snururile, cat si draperiile de cornisa nu mai sunt in topul preferintelor al designerilor. Perdelele simple, intr-o singura culoare permit alaturarea unei draperii cu o anumita tematica, insufletind incaperea. Incercati sa pastrati aceeasi tema in camera respectiva, evitand combinarea mai multor imprimeuri, cu motive diferite. In ceea ce priveste sistemul de prindere, sinele sunt mult mai practice, insa galeriile sunt mai elegante, cele din fier forjat fiind o solutie foarte la moda. Daca doriti sa evidentiati panorama, marcati fereastra prin intermediul unor culori puternice.
Oricare ar fi stilul de amenajare pentru care optati, trebuie sa retineti faptul ca perdelele si draperiile detin o mare pondere si intregesc atmosfera locuintei dumneavoastra, conferindu-i o noua imagine.
Citește și:

Foto: Plum Pretty Sugar Loungerie

Un articol de Ana Marin

Vizionare placuta


Kudika
12 Octombrie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.