Una dintre cele mai mari provocari cu care ne confruntam cel mai des consta in amenajarea incaperilor de mici dimensiuni. Amenajarea unui spatiu ingust poate deveni o activitate frustranta si obositoare. Acest lucru nu trebuie sa va copleseasca, ci trebuie sa il priviti ca pe un prilej de a va pune imaginatia la incercare.
Desi se spune ca spatiul de care dispunem este determinant, asta nu trebuie sa constituie o bariera. Acolo unde acesta nu exista, el trebuie sa fie sugerat. Cu doar cateva trucuri, camera de oaspeti, dormitorul prea mic, baia foarte ingusta sau bucataria de dimensiuni reduse pot fi transformate in spatii functionale si agreabile.
In primul si-n primul rand, trebuie sa va concentrati asupra elementelor care sunt, cu adevarat, importante pentru dumneavoastra. Incercati sa inlaturati dezordinea si sa va stabiliti prioritatile. O incapere incarcata, in care lucrurile sunt ingramadite sau imprastiate, creeaza o senzatie sufocanta, in care haosul predomina. Scapati de lucrurile de care nu mai aveti nevoie si pastrati-le doar pe cele strict necesare.
Trebuie sa tineti cont de faptul ca lumina joaca si ea un rol foarte important in aspectul general al camerei, in special in ceea ce priveste dimensiunea acesteia. Dupa cum v-am prezentat si intr-un articol precedent, accentele de lumina directionate vertical pe pereti creeaza senzatia de alungire. Pentru incaperile foarte mici, in cazul in care doriti corpuri suspendate, alegeti unele de dimensiuni reduse, proportionale cu camera. O lampa mult prea mare nu numai ca va asfixia spatiul, dar se va transforma in punctul focal al acesteia.
Totodata, oglinzile confera un efect de amploare. Astfel, incaperile mici pot deveni aerisite si spatioase, fara un cost suplimentar mare. Plasati o oglinda pe peretele perpendicular pe cel cu fereastra sau in fata acesteia si camera va parea mai generoasa. Mai mult, aveti in vedere ca ferestrele si usile sa fie decorate in culori deschise.
Obiectele de mobilier nu trebuie sa fie neaparat mici. Folositi, insa, un numar cat mai redus de astfel de obiecte, pentru a obtine o imagine de ansamblu agreabila si aveti grija sa fie proportionale cu dimensiunea camerei. Mobilierul se poate imparti in grupuri mici, care sa nu se concentreze intr-un anumit punct. Folosirea unor etajere poate constitui un truc la indemana si foarte de efect. In general, in incaperile de acest gen, cel mai indicat este sa adoptati un stil minimalist, cat mai simplu, care sa nu incarce spatiul. Tot pentru a economisi cat mai mult camera, alegeti obiecte de mobilier care sunt prevazute cu spatii de depozitare: masuta de cafea, canapeaua sau patul pot constitui o importanta sursa de stocare.

4 obiceiuri in amenajari interioare, de care trebuie sa scapi
Musafiri nepoftiti? Trucuri pentru cum sa faci locuinta sa para mai curata decat in realitate
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: