Setari Cookie-uri

Plan in 5 pasi pentru amenajarea casei tale

Inaintea oricarei amenajari este esentiala realizarea unui plan de lucru. Iata care sunt cele mai importante 5 idei pe care trebuie sa le iei in considerare inainte de a te apuca de treaba.

Este indicat sa stabilesti o gama cromatica de la bun inceput. Regula celor trei culori din vestimentatie se aplica si in cadrul amenajarilor interioare. Cea mai buna metoda este sa alegi o culoare pentru pereti, o nuanta contrastanta pentru piesele de mobilier si una de accentuare pentru accesorii.
Astfel, in momentul in care vei merge la cumparaturi vei sti exact ce anume sa cauti si vei evita achizitionarea diferitelor elemente doar pentru ca iti plac si sa constati in final ca imaginea de ansamblu este cu totul nepotrivita.
3. Stilul
Stabileste de la bun inceput un stil predominant de amenajare. Multe persoane nu au un stil preferat si in momentul in care ies la cumparaturi achizitioneaza piese de diferite stiluri. Daca totusi, nu vrei sa te limitezi la un singur stil, poti incorpora diferite stiluri in casa ta, dar in incaperi diferite si nu intr-una singura. De exemplu, poti alege mobilier in stil romantic in dormitor si piese contemporane pentru living.
4. Materialele si textura
Stabilirea in prealabil a categoriilor de materiale este foarte importanta pentru orice amenajare. Evita combinarea prea multor tipuri, pentru a obtine o imagine cat mai coerenta. Acest lucru nu inseamna ca trebuie sa te limitezi la un singur material in ceea ce priveste mobilierul insa, cel putin piesele de dimensiuni mari sa fie din acelasi material. De asemenea, daca doresti sa incluzi materiale moderne precum metalul sau sticla limiteaza-te la piese de dimensiuni restranse, precum o masuta de cafea sau o comoda TV.
5.Bugetul
Inainte de a te apuca de amenajare este esential sa stabilesti un buget pentru fiecare etapa a acestui proces. In caz contrar, risti sa te trezesti spre mijlocului procesului de amenajare ca nu iti permiti sa finalizezi ceea ce ai inceput.
Nu uita ca orice amenajare pentru a fi reusita necesita coerenta. Combinarea prea multor materiale, texturi, culori si nepotrivirea dimensiunilor pot fi fatale. Chiar daca o piesa de mobilier sau un accesoriu ti se pare perfect in magazin, acest lucru nu inseamna ca se va potrivi in ambientul casei tale. Asadar, un plan prestabilit te ajuta sa eviti situatii neplacute si te ajuta sa obtii un interior armonios, in care bunul gust predomina.
Desigur, acest plan nu trebuie sa contina cele mai mici detalii sau sa fie urmat cu maxima strictete. Daca pe parcursul procesului de amenajare iti vin idei noi, acestea pot fi cuprinse in planul initial, insa tinand cont de tot ceea ce ai stabilit la inceput.
Succes!
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
24 Aprilie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.