Setari Cookie-uri

Amenajarea unei locuinte inchiriate

Multe persoane traiesc in locuinte inchiriate iar faptul ca proprietarii de cele mai multe ori nu sunt interesati de amenajarea spatiului respectiv intr-un mod placut, nu este o noutate. Afla cum poti face unele mici schimbari nu foarte costisitoare pentru a transforma o astfel de locuinta in Acasa.

Multe persoane traiesc in locuinte inchiriate iar faptul ca proprietarii de cele mai multe ori nu sunt interesati de amenajarea spatiului respectiv intr-un mod placut, nu este o noutate. Afla de la membri comunitatii Condo cum poti face unele mici schimbari nu foarte costisitoare pentru a transforma o astfel de locuinta in Acasa.
Floricica84 este cititoarea care deschide acest subiect, problema ei fiind legata de amenajarea unei garsoniere inchiriate. "Buna, Tocmai m-am mutat intr-o noua garsoniera dar din pacate nu e a mea ci stau cu chirie. Nu arata stralucit si as vrea sa fac unele imbunatatiri doar ca nu stiu cat ar merita sa investesc daca nu stau acolo decat un an de zile. M-am gandit sa iau mocheta pe jos ca am auzit ca sunt unele modele destul de ieftine (momentan pe jos e linoleum si un covor oribil). Apoi as vrea sa cumpar o biblioteca pentru ca nu am unde sa-mi pun cartile (si am multe) si as mai vrea sa iau un birou nou, ca cel de-acolo e foarte vechi. In rest am sa mai cumpar si cateva decoratiuni sa personalizez spatiul si sa-l inviorez un pic. M-am gandit sa schimb si perdeaua si draperiile. Voi ce ziceti? Si voi ati proceda la fel? Adica nu ma complic cu atatea schimbari? Pana la urma nu cred ca va fi o avere, doar ca ma gandesc ca va trebui sa car mult mai multe lucruri cand am sa ma mut din nou. Astept parerile voastre."
Mgkarmen2003 ofera cateva sfaturi practice: "Ai putea vorbi cu cel care-ti inchiriaza si sa scazi jumatate din pretul platit pe toate astea din chirie... daca si el e de acord, sa i le lasi acolo, sa te folosesti de ele si sa i le dai de tot la sfarsit. Eu asa as face. Ca oricum nu mai poti folosi mocheta in alta parte... doar obiectele de personalizat spatiul ar fi de luat. Si perdele se gasesc si mai ieftine... poti sa le lasi si pe alea. Iar biblioteca (poate fi doua rafturi suspendate), si biroul poti sa le iei de la mobila second-hand ... nu te gandi ca e veche, uneori sunt aproape noi, date de institutii care schimba mobilierul. Important e sa faci o schimbare pe gustul tau.
TheCat este de acord cu initiativa celei care a deschis subiectul, considerand ca "e bine ca doresti sa-ti pui amprenta in spatiul tau, chiar si inchiriat. Cel mai usor pot fi schimbate perdelele si vor schimba foarte mult interiorul. Se gasesc gata confectionate, sau pot fi cusute la orice croitorie. Poti cumpara unele cu desene florale sau geometrice sau dungi satinate si astfel poti renunta la draperii. Poti sa te limitezi la niste jaluzele fie din bambus, fie din plastic, care nu sunt scumpe si se intretin usor, si au avantajul ca pot fi folosite oricand - acum, iarna, draperiile nu trebuiesc sa stea peste calorifere, se duce toata caldura. Biblioteca de care spui cred ca se poate rezolva cu acele rafturi de latimi diferite, cu 4-5 polite, cred ca 2 sau 3 iti vor rezolva problema. Acestea se cumpara la pachet, se monteaza usor si sunt in general pe la CORA, BRICOSTORE, cu cca150-250 ron/buc, la fel si biroul. Mocheta, are in general 4m latime, suficient de obicei pentru toata suprafata. Cred ca un material dragut, asortat la perdele, si mocheta ar fi o solutie pentru o invelitoare de pat si pentru acel birou vechi, pe care sa-l muti... si sa asezi pe el 2-3 plante si o veioza - lumina e mai placuta decat cea de pe tavan. Ce zici? Deja e mai prietenoasa camera ta..."

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
2 Ianuarie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.