Setari Cookie-uri

Diferite tipuri de lemn pentru mobilierul tau

Cunoasterea caracteristicilor tipului de lemn folosit pentru piesele de mobilier este foarte importanta pentru a face alegerea cea mai buna.

Exista diferite tipuri de lemn ce sunt folosite pentru fabricarea mobilierului si fiecare dintre acestea prezinta caracteristici diferite.
Pentru a face cea mai buna alegere pentru amenajarea locuintei tale iti prezentam cele mai frecvente tipuri de lemn utilizate pentru realizarea pieselor de mobilier.
Stejar
Stejarul este probabil cel mai frecvent lemn de esenta tare folosit pentru mobilier. Este un lemn foarte dens si rezistent. Prezinta o rezistenta oarecum naturala impotriva putrefactiei si atacului insectelor. Din aceste cauze, stejarul constituie o alegere foarte potrivita pentru realizarea mobilierului de toate tipurile.
Brad
Bradul este un tip de lemn de esenta moale. Brazii sunt copaci ce cresc destul de repede, fapt ce face ca astfel de paduri sa se regenereze mai usor fata de altele. Din aceasta cauza, mobilierul realizat din lemn de brad este de cele mai multe ori mai ieftin fata de piese asemanatoare, dar realizate din alt tip de lemn.
Mahon
Lemnul de mahon se remaca prin luciul roscat inchis atunci cand este slefuit si lacuit. Acest tip de lemn putrezeste foarte greu, motiv pentru care a fost utilizat pentru fabricarea mobilierului de foarte mult timp.
Lemn de cires
Precum mahonul, lemnul de cires prezinta o culoare rosiatica inchisa, facand din acesta o alegere potrivita pentru piese de mobilier rafinate.
Plop
Plopul este un alt copac cu lemn de esenta tare. De cele mai multe ori acest tip de lemn este folosit pentru usile sifonierelor si dulapioarelor.
Lemn de nuc
Nucul este un lemn de esenta tare, cu o densitate ridicata, fiind o alegere potrivita pentru realizarea mobilierului. Prezinta culori deosebite, de la deschis pana la foarte inchis.
Lemn de artar
Unele exemplare de artar prezinta texturi foarte interesante si din aceasta cauza acest tip de lemn este utilizat pentru mese si rafturi sau alte piese de mobilier in care se pot observa texturile complicate. Insa nu toti copacii prezinta aceasta caracteristica si din pacate acest lucru nu poate fi cunoscut pana in momentul in care copacul este taiat, fapt pentru care astfel de piese de mobilier sunt destul de costisitoare.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
3 Decembrie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.