Setari Cookie-uri

Amenajeaza ingenios o locuinta mica

Majoritatea oamenilor sunt de parere ca locuintele in care traiesc nu au suficient spatiu. De cele mai multe ori, problema nu este legata de suprafata, fiind mult mai important modul in care utilizam metri patrati de care dispunem. Ia in considerare urmatoarele sfaturi pentru a profita cat mai mult de spatiul locuintei tale.

Impactul cromatic
In spatiile de locuit mici este foarte important sa alegi culorile mobilierului, peretilor, pardoselii si accesoriilor intr-un mod inteligent. Daca vei alege culori calde si deschise si o paleta monocromatica, vei putea transforma spatiul tau mic intr-unul mai incapator.
Nu utiliza piese de mobilier in exces
E un mit faptul ca poti sa folosesti o canapea mare si confortabila intr-un spatiu mic. Important pentru amenajarea camerelor mici este ca piesele de mobilier pe care le alegi sa fie simple, elegante si functionale. O canapea generoasa se poate integra intr-o camera mica rezervata familiei doar in situatia in care incaperea respectiva nu este aglomerata de alte piese de mobilier. Pentru o garsoniera sau un apartament cu doua camera ce nu beneficiaza de prea multi metri patrati, nu recomandam o astfel de piesa, deoarece asemenea spatii combina mai multe functiuni in acelasi timp, fiind necesara si prezenta altor piese de mobilier.
Alege un sistem de iluminare potrivit
Tipul de iluminare pe care il alegi poate avea un impact semnificativ asupra infatisarii locuintei tale. Daca vei face alegerile potrivite, vei putea oferi spatiului tau de locuit iluzia de adancime. Prin includerea numeroaselor corpuri de iluminat, precum candelabre, aplice de perete si lampi de podea, camera va parea mai incapatoare.
Indiferent de dimensiunile locuintei tale, pana la urma este spatiul in care traiesti. Exista o serie de avantaje asociate cu traiul intr-o casa mica, primitoare si amenajata cu bun gust. Daca vei aloca destul timp realizarii decorului potrivit unui spatiu mic, vei putea crea o locuinta ce iti satisface toate nevoile.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
3 Decembrie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.